Wednesday, December 2, 2020
Jurnalism corect


Guvernul îşi asumă răspunderea pe 3 proiecte. Orban: Sunt articole pe care dacă nu le prorogrăm sistemul de justiţie e aruncat în aer

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 10 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, la începutul ședinței de Guvern că vor fi demarate procedurile de răspundere a Executivului pe trei proiecte legislative.

Orban a anunţat, referitor la modificările aduse legilor justiţiei, că sunt trei articole care dacă nu vor fi prorograte, sistemul de justiţie va fi aruncat în aer.

„Astăzi trebuie să demarăm procedura de răspundere a Guvernului pe cele teri proiecte. Modificare legilor justiției prin prorogarea termenului de intrare a vigoare pentru cele trei articole pe care dacă nu le prorogrăm e aruncat în aer sistemul de justiție. E vorba de pensionarea anticipată a magistraților, creșterea vechimii pentru intrare în magistratură de la doi la patru ani și de creșterea numărului de judecători care formează completele, de la doi la trei. Prevederi din legile justiţiei trebuie în mod obligatoriu prorograte, iar anul viitor trebuie să ne asumăm să le modificăm. Practic, să dispară din legile justiţiei”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a mai anunţat că Guvernul îşi mai asuma răspunderea şi pentru legea plafoanelor bugetare şi pentru legea de modificare a ordonanței 51 privind transportul județean.

 

 

 

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW