Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Ludovic Orban, solicitare către miniștrii Muncii, Internelor și Apărării: Recalcularea pensiilor nesimțite

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 28 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban le solicită miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privind vârsta de pensionare și recalcularea „pensiilor nesimțite”.

La începutul ședinței de Guvern, Ludovic Orban a precizat că a fost adoptată în Parlament legea prin care sunt abrogate pensiile speciale, mai puțin cele ale cadrelor militare.

„Ar trebui doamna ministru (a Muncii, n.r.) și domnul ministru de Interne și al Apărării să ne uităm puțin și la vârsta de pensionare și să vedem cum putem recalcula pensiile nesimțite, cele care au fost făcute prin umflarea pe ultima sută de metri a veniturilor. Șefimea și-a tras pensii nesimțite și așa ne-am trezit cu pensii de 15 mii, 20 de mii de lei”, a spus Ludovic Orban.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat că instituția pe care o conduce este pregătită „să înainteze câteva idei pe masă”.

„Trebuie cântărite foarte bine, analizată baza constituțională”, a subliniat premierul.

Camera Deputaților a adoptat, marți, în sesiune extraordinară, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale, inclusiv pensiile magistraților cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri. Camera Deputaților este forul decizional.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW