Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Ludovic Orban a demisionat de la șefia Camerei Deputaților: Gruparea demolatoare din jurul lui Cîțu este pregătită să calce în picioare democrația

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 13 octombrie 2021

Ludovic Orban și-a depus miercuri, 13 octombrie, demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. 

„Am anunțat că dacă nu voi fi ales președinte al PNL, îmi voi prezenta demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. În urmă cu aproximativ 5 minute mi-am scris demisia și am înaintat-o către secretarul general al Camerei Deputaților și către Biroul Permanent”, a declarat fostul lider al liberalilor miercuri.

El a explicat și motivele care au stat la baza deciziei sale:

„Motive: Am anunțat demisia ca urmare a faptului că eu consider că nu pot să girez astfel de funcții decât dacă beneficiez de legitimitate, iar legitimitatea este acordată de votul cetățenilor (…) Cât timp nu mai sunt președinte PNL, consider că nu mai pot gira funcția.

Motivul principal este legat de faptul că nu mai pot să fiu părtaș cu decizii luate de o conducere instalată cu forța în fruntea PNL, decizii care nu au legătură cu angajamentele făcute de PNL în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Ce a făcut gruparea demolatoare care l-a susținut pe Cîțu în frunte cu Klaus Iohannis, au încălcat democrația în PNL, au impus o conducere împotriva voinței reale a PNL și, practic, și-au încălcat angajamentele luate în fața cetățenilor români. Nu pot să fiu părtaș la trădarea cetățenilor români care și-au exprimat încrederea în PNL”, a completat el.

Ludovic Orban a mai spus că nu poate fi părtaș la trădarea cetățenilor români de către „gruparea demolatoare”, referindu-se la membrii PNL care l-au susținut pe Florin Cîțu pentru președinția formațiunii politice.

„Nu mai pot să exercit funcția de președinte al Camerei Deputaților din partea PNL atât timp cât gruparea demolatoare din jurul lui Cîțu, cu sprijinul lui Iohannis, după ce a călcat democrația în PNL, este pregătită să calce în picioare democrația din România. Nu pot să fiu părtaș la ce urmează să se întâmple în România. Nu pot să fiu părtaș la acest proiect nebunesc care literalmente aruncă România în aer și îi lasă pe cetățenii români fără Guvern, fără instituții care să le apere drepturile și libertățile.

Demisia reprezintă o eliberare și reprezintă un nou început. Prin această demisie sunt liber să reprezint voința exprimată de cetățenii români care și-au exprimat încrederea în noi și au sperat că ne vom îndeplini angajamentele. Mă simt legat, în continuare, prin cuvântul pe care mi l-am dat în campania electorală, reprezint cetățenii care au încredere în valorile liberale”, a mai declarat, între altele, fostul șef al Camerei Deputaților.

Demisie anunțată

Fostul șef al PNL a anunțat în data de 25 septembrie, când a avut loc Congresul PNL în care Florin Cîțu a câștigat președinția partidului, că va demisiona din fruntea Camerei Deputaților.

El a explicat apoi, în 26 septembrie, că își va depune demisia la premierul acum interimar Florin Cîțu, pentru ca acesta să o depună la Camera Deputaților când consideră oportun.

Luni, 11 octombrie, Ludovic Orban a confirmat pentru Main News că-și va depune demisia miercuri la Camera Deputaților: „Sunt un om de cuvânt”, a subliniat el.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW