Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban se bazează pe 234 de voturi pentru învestirea noului Guvern

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 27 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Premierul desemnat, Ludovic Orban se bazează pe susținerea a 234 de parlamentari pentru votul de învestire a noului Guvern PNL. Numărul de promisiuni este la limită având în vedere că pentru a ocupa fotoliul de la Palatul Victoria este nevoie de 234 de voturi.

“Voturi instituționale sunt 225, ale formațiunilor politice care au declarat susținerea. Mai avem angajamente de vot azi din partea a cel puțin nouă parlamentari. Am angajat discuții cu foarte mulți parlamentari, individual. Vom discuta în continuare cu parlamentari Pro România pentru a participa efectiv, ca să nu participe la boicotul PSD”, a afirmat Ludovic Orban.

Partidele care au anunțat că vor susține Guvernul Orban sunt PNL, USR, ALDE, UDMR, PMP. Președintele liberalilor se bazează pe votul a 225 de parlamentari din partidele enumerate și pe încă 9 parlamentari care s-au angajat să voteze.

Întrebat dacă va relua discuțiile cu Victor Ponta, Orban a spus: „În măsura în care e deschidere și de partea cealaltă, în mod evident”.

Toate partidele politice din Parlament au anunțat că vot vota Guvernul Orban, în ciuda nemulțumirilor, cu excepția Pro România și PSD.

sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW