Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Salariul minim pe economie va crește

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 3 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

În urma discuțiilor cu patronatele și sindicatele, Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va lua în calcul, anul viitor, definirea mecanismului legal prin care se va stabili creșterea salariului minim.

„Sigur că patronatele susţin în cea mai mare parte propunerea noastră. În ceea ce priveşte sindicatele, au venit cu nişte propuneri pe care le analizăm, dar ele vor sta mai degrabă la baza discuţiilor ulterioare pe care le vom avea în cursul anului viitor pentru a defini mecanismul legal prin care se va stabili creşterea salariului minim. Am reţinut dorinţa unora de a ne baza pe prognoze pe anul care urmează. Sigur că de multe ori prognozele… Vă dau numai un exemplu: bugetul pe 2019 a fost construit pe o prognoză de creştere economică de 5,5 % şi în realitate creşterea economică pe 2019 probabil va fi în jur de 4 %”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă salariul minim va creşte de la 1 ianuarie, Orban a răspuns: „Va creşte. Facem analize şi punem în modelul nostru propunerile care au fost formulate, în special de confederaţiile sindicale, şi vom lua o decizie sper cât mai repede”.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW