Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: România are Guvern | Premierul interimar evită să vorbească despre propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru și despre alegerile anticipate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 26 februarie 2020 Etichete: , ,

Ludovic Orban, a declarat, la finalul reuniunii de miercuri a Biroului Executiv al PNL, că în ciuda faptului că acum este premier interimar, România are Guvern, iar miniștrii din cabinetul său își fac datoria.

„România are Guvern. Chiar dacă sunt premier interimar, echipa guvernamentală își face datoria cu profesională”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL a mai adăugat că din echipa care va merge la Palatul Cotroceni pentru consultările cu Klaus Iohannis va face parte Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Iulian Dumitrescu și Robert Sighiartău.

„Delegația partidului are mandat deplin de a purta discuțiile cu Iohannis. PNL va susține decizia care va rezulta din consultările dintre PNL și Klaus Iohannis, dar și dintre celelalte partide parlamentare și președinte”, a spus premierul interimar.

Ludovic Orban a refuzat să spună care este propunerea liberalilor pentru funcția de premier și a afirmat că PNL va susține decizia președintelui Klaus Iohannis.

„Eu am depus mandatul ca urmare a nefinalizării procedurii de învestire în termen. M-am prezentat pe 10 cu lista membrilor Guvernului, cu programul de guvernare, miniștrii au făcut față cu brio audierilor. Nu s-a reușit învestirea din cauza boicotului făcut de PSD. Am depus mandatul pentru a permite demararea unei noi proceduri”, a mai afirmat premierul interimar al României.

Întrebat dacă varianta alegerilor anticipate rămâne în picioare, Orban a ocolit răspunsul și a spus: „PNL acționează în conformitate cu deciziile sale politice și în conformitate cu prevederile constituționale”

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • Discover luxury apartments and penthouses in the exclusive Le Pont. Experience the epitome of coastal living with Meraas, as they present incredible units for sale at unbeatable prices. Don’t miss out on this coveted opportunity to make your dream home a reality.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW