Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Renate Weber se situează de partea celor care nu respectă legea/ România era Italia la pătrat dacă nu luam măsura izolării și carantinării

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 28 iunie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban condamnă ferm acțiunile Avocatului Poporului, instituție condusă de Renate Weber, pe care o acuză că se situează de partea românilor care nu respectă legea, în loc să fie alături de cele peste 19 milioane care o fac.

„Grav este că atacurile la CCR generate de Avocatul Poporului au lipsit autoritățile statului de instrumentele necesare pentru a putea asigura respectarea regulilor și pe de altă parte au creat foarte multe situații care sunt de natură a crește riscul epidemiologic.

Ultimul atac la CCR împotriva izolării li carantinării. Noi dacă nu luam măsura izolării și carantinării, România era Italia la pătrat. Noi am avut peste 1.700.000 de români, numai între 26 februarie și 1 iunie, care au venit numai din țări în care epidemia era extrem de puternică și pentru care, dacă nu aveam la dispoziție posibilitatea de a lua măsurile respective practic oameni infectați ar fi circulat în societate și ar fi răspândit virusul.

Cu amenzile e nedrept. Ai 200.000 de oameni care au încălcat legea și tu te situezi de partea lor, nu de partea celor 19 milioane care au fost corecți și au respectat regulile. Dar asta continuă linia situărilor oamenilor puși de PSD în diferite instituții publice de partea celor care nu respectă legea și un dispreț total față de majoritatea populației care respectă regula”, susține Orban.

Întrebat dacă este de părere că PSD va vota procedura de demitere a Avocatului Poporului, având în vedere că Renate Weber a atacat la CCR legea privind impozitarea pensiilor speciale, lege votată inclusiv de social-democrați, Orban a răspuns:

„Noi am inițiat procedura de demitere a persoanei care deține funcția de Avocatul Poporului. Noi ne dorim un Avocat al Poporului care să acționeze în sensul constituțional și legal al instituției Avocatului Poporului, adică să apere drepturile oamenilor.

Vom vedea ce va face PSD, dacă PSD nu va susține acest demers înseamnă că împărtășește toate acțiunile Avocatului Poporului și este solidar cu aceste acțiuni, inclusiv cu acțiunea de atacare la CCR a legii votate de Parlament privind impozitarea pensiilor speciale”, a mai spus Orban, la Realitatea Plus.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW