Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, răspuns pentru Gabriela Firea: Primăria București a beneficiat de sume mai mari de bani ca în anii de guvernare PSD

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 noiembrie 2020

Ludovic Orban a răspuns acuzațiilor venite din partea fostului primar general al Capitalei, Gabriela Firea. Premierul susține că nu a alocat bani Primăriei din Fondul de Rezervă, deoarece Guvernul Dăncilă alocase din același fond suma de 100 de milioane de lei și acești bani s-ar fi „dus pe apa Dâmboviței”.

Gabriela Firea l-a acuzat, luni, pe Ludovic Orban de cel puțin trei infracțiuni, dintre care corupție, abuz în serviciu, șantaj și cumpărare de voturi.

CITEȘTE ȘI: Gabriela Firea, acuzații fără precedent: Ludovic Orban, inculpat pentru cel puţin trei infracţiuni

Fostul primar al Capitalei a mai precizat că Guvernul ar fi refuzat, în timpul campaniei, să dea bani către bugetul PMB.

Ludovic Orban susține că, în timpul guvernării PNL, Primăria a beneficiat de sume mai mari alocate din buget decât a beneficiat în timpul guvernării PSD.

Am spus că am încredere că primarul general folosește orice alocare care vine de la nivel guvernamental pentru scopul pentru care este prevăzută alocarea respectivă. În acest an, Primăria București a beneficiat de sume mai mari de bani ca în anii de guvernare PSD. Nu am alocat din Fondul de Rezervă pentru că guvernul Dăncilă a alocat din Fondul de Rezervă 100 de milioane de lei care s-au dus pe apa Dâmboviței. Cu siguranță a folosit banii pentru altceva”, a precizat Ludovic Orban.

Premierul a dat ca exemplu situația de la Termoenergetica, companie ce a fost înființată în locul RADET.

Termoenergetica, societatea înființată în locul RADET, trebuia să beneficieze de alocările care erau prevăzute pentru a compensa așa-numita subvenție. Cu toate astea, primarul nu a alocat bani pentru Termoenergetica. Societatea a ajuns să aibă datorii către ELCEN, iar asta pune în pericol funcționarea ELCEN. Discuția cu Nicușor Dan era pentru termie, să nu ne trezim în situația că ELCEN nu poate să mai livreze energie termică. Să prezinte datoriile curente care depășesc 3 miliarde față de diferiți beneficiari ai plătiților care trebuiau făcute”, este exemplul dat de Ludovic Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-raspuns-pentru-gabriela-firea-primaria-bucuresti-a-beneficiat-de-sume-mai-mari-de-bani-ca-in-anii-de-guvernare-psd/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-raspuns-pentru-gabriela-firea-primaria-bucuresti-a-beneficiat-de-sume-mai-mari-de-bani-ca-in-anii-de-guvernare-psd/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW