Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban răspunde criticilor din interiorul partidului: Până la acest congres, eu sunt președintele PNL

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 ianuarie 2021

Confruntat cu critici din interiorul propriului partid pentru rezultatul sub așteptări la alegerile parlamentare și pentru felul în care a negociat formarea guvernului, Ludovic Orban a transmis, marți dimineață, că nu intenționează să demisioneze până la următorul congres al formațiunii.

„Mi s-a mai pus această întrebare și am răspuns. Președintele PNL este ales de congres. PNL a avut un congres în iunie 2017 și va avea congres în cursul acestui an. Până la acest congres, eu sunt președintele PNL. Dacă mă hotărăsc să candidez pentru un nou mandat, voi anunța”, a declarat Ludovic Orban.

După rezultatul sub așteptări la alegerile parlamentare și negocierile pentru formarea guvernului, Ludovic Orban a devenit din ce în ce mai contestat în interiorul PNL. Primul nume important care l-a criticat public pe Orban a fost Cătălin Predoiu, fost ministru al justiției, care l-a acuzat pe liderul liberalilor că a făcut concesii prea mari la negocieri pentru a obține funcția de președinte al Camerei Deputaților. De asemenea, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan i-a reproșat public lui Orban că a luat decizii fără a se consulta cu ceilalți lideri.

CITEȘTE ȘI: Miza războiului din interiorul celui mai puternic partid din România / Taberele din PNL și jocurile de culise 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW