Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban, prezent la lansarea de către Institutul Cantacuzino a unui supliment alimentar / Vlad Voiculescu: Este sezonul panglicilor

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 noiembrie 2020

Premierul Ludovic Orban a fost prezent luni la lansarea OROSTIM-HV, un supliment alimentar pentru stimularea imunității, dezvoltat de Institutul Cantacuzino. Fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, s-a arătat deranjat de prezența șefului executivului la eveniment și a criticat activitatea Institutului Cantacuzino.

Cu toate că în cei trei ani de când Institutul Cantacuzino a fost preluat de Ministerul Apărării niciun vaccin nu a ieșit pe poartă, premierul Ludovic Orban a lăudat activitatea instituției și a dat asigurări că nu va duce lipsă de finanțări.

„Pot să vă spun că pentru noi, Institutul ‘Cantacuzino’ reprezintă o instituţie fundamentală în cercetarea medicală românească, o instituţie pe care o vom sprijini, o instituţie pentru care vom încerca să asigurăm finanţări serioase pentru atingerea obiectivelor ambiţioase care au fost stabilite de conducerea Institutului”, a mai declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Vlad Voiculescu: Este sezonul panglicilor

Pe de altă parte, fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu (USR – PLUS), l-a acuzat pe Orban că se folosește de un eveniment insignifiant în scop electoral.

„În orice campanie electorală obiectivul celor aflați la guvernare pare că este unul simplu: zilnic să taie câte o panglică. Zilnic trebuie să vină cu ceva, o „realizare a partidului”, oricât de mică, oricât de ridicolă, astfel încât poporul să vadă “ei chiar muncesc, nu stau degeaba”. Și când nu mai are panglici de tăiat, premierul României organizează o conferință de presă la Institutul Cantacuzino, militarizat de PSD în 2017. Ce nu va spune premierul este că la 3 ani de la militarizare, după milioane de euro investite fără niciun plan și nicio direcție, Institutul nu a produs nimic altceva decât o gaură și mai mare în buget și multe pensii speciale. Este sezonul panglicilor și premierul se duce să lanseze un… supliment alimentar, adică un produs care nu are nevoie nici măcar de autorizație de punere pe piața – un fel de extras de măceșe care se va putea vinde și la Plafar. Atât s-a putut”, a transmis Vlad Voiculescu pe Facebook.

Totodată, Voiculescu susține că transferarea Institutului Cantacuzino în subordinea Ministerului Apărării a fost o mișcare neinspirată în condițiile în care, susține acesta, la laborator lucrează mai puține persoane decât în anul 2016.

„ÎNTREBARE: Câți angajați ați spune că are Institutul Cantacuzino?

După ce au luat Institutul Cantacuzino de la Ministerul Sănătății unde eu îl adusesem înapoi în 2016 (prin OUG a Guvernului Cioloș) – pentru că rostul său a fost dintotdeauna legat de sănătate – nimic notabil nu s-a întâmplat. Ba din contră: singura parte cu adevărat funcțională a Institutului Cantacuzino – laboratorul – lucrează mai puțin decât acum 3 ani pentru că odată cu transferul la Ministerul Apărării, „prietenii” lor de la Ministerul Sănătății au găsit o ocazie bună să îi scoată din flux. Activitatea laboratoarelor este acum neglijabilă deși în spitale ar fi atât de mare nevoie! Cât despre activitatea de cercetare…”, a mai afirmat Vlad Voiculescu.

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW