Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Depunem moțiune de cenzură. PNL este gata să-și asume guvernarea

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 26 august 2019 Etichete: , ,

Ludovic Orban a anunțat că liberalii  vor depune, luni, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă și că PNL este pregătit să-și asume guvernarea. Declarațiile lui Orban vin în contextul discuțiilor aprinse dintre PSD și ALDE.

„Partidul Național Liberal a luat astăzi în dezbatere situația politică și a luat decizia depunerii unei moțiuni de cenzură, cu atât mai mult cu cât este din ce în ce mai probabilă destrămarea coaliției de guvernare și retragerea unui partid din coaliția de guvernare.

Practic, am decis să demarăm, imediat după decizii, procedurile privitoare la moțiunea de cenzură și am mandatat liderii grupurilor parlamentare să demareze consultări cu liderii grupurilor parlamentare din Parlamentul României, evident, mai puțin grupurile parlamentare ale PSD.

Obiectivul fundamental al Partidului Național Liberal afirmat în repetate rânduri este acela de a pune capăt cât mai repede posibil acestei guvernări toxice, care face un rău imens României.

Oricând vom avea capacitatea de a obține o majoritate parlamentară, care să voteze demiterea acestui guvern, Partidul Național Liberal va face acest lucru și demarăm, practic, negocierile pentru moțiunea de cenzură.

În ceea ce ne privește, în cazul unui succes al moțiunii de cenzură, obiectivul nostru este un obiectiv democratic, legitim, și anume acela de a da din nou puterea cetățenilor români să aleagă un Parlament legitim prin intermediul alegerilor anticipate.

Partidul Național Liberal este pregătit în orice moment să își asume răspunderea guvernării”, a spus Oban, la sfârșitul ședinței PNL.

sursa foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW