Thursday, December 3, 2020
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Obiectivul nostru e să creştem constant capacitatea de tratare a pacienţilor

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 octombrie 2020

Ludovic Orban susține că obiectivul Guvernului este creșterea constantă a capacității de tratare a pacienților din secțiile de terapie intensivă și din secțiile normale. Premierul a precizat care sunt spitalele din București care vor începe să trateze bolnavii de coronavirus, în contextul în care luni au fost raportate 520 de noi cazuri în Capitală.

Premierul a afirmat că Spitalul Colentina a redevenit unitate medicală suport COVID-19 și anunță că Spitalul Malaxa va trata, începând cu această săptămână, bolnavii de coronavirus.

Este un raport care arată, pe de o parte, creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă care a fost realizată de autorităţi şi, de asemenea câteva elemente de creştere a capacităţii în continuare. Obiectivul nostru e să creştem constant capacitatea de tratare a pacienţilor, atât în secţiile de terapie intensivă, cât şi în secţiile normale. Avem o problemă în Bucureşti, e adevărat, dar deja s-au luat decizii. Spitalul Colentina redevine spital COVID, unde sunt câteva sute de paturi şi 30 de paturi la secţia de terapie intensivă. De asemenea, s-a pus în funcţiune tirul la Spitalul Nasta, Spitalul Malaxa va intra în cursul acestei săptămâni în dispozitivul de spitale în care se tratează pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. De asemenea, avem ca obiectiv creşterea capacităţii şi în spitalele care au fost până în prezent: la Matei Balş, la Babeş, la Witting, la Spitalul Judeţean Ilfov. S-a făcut o analiză pe fiecare regiune şi sunt identificate soluţii de creştere a capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă. (…) A fost crescută capacitatea la terapie intensivă în Bucureşti şi va creşte în continuare”, a declarat, luni, Ludovic Orban.

Șeful Executivului susține că autoritățile sunt într-o continuă căutare pentru a suplimenta resursa umană.

În continuare căutăm să suplimentăm resursa umană. Salut deciziile Universităţilor de Medicină care au încurajat studenţii să îşi facă practica în sistem de voluntariat pentru a susţine activitatea Direcţiilor de Sănătate Publică. Constant ne gândim la noi soluţii pentru a creşte capacitatea de tratare. Am adoptat ordonanţa de urgenţă în care am implicat medicii de familie în urmărirea evoluţiei bolii în cazul celor asimptomatici şi cu simptome uşoare. Încercăm să ne adaptăm la orice situaţie”, a adăugat Ludovic Orban.

 

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW