Wednesday, October 20, 2021
Jurnalism corect


Ludovic Orban o felicită pe Maia Sandu după victoria PAS în alegerile parlamentare: Este o veste extraordinară

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 12 iulie 2021

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, este primul oficial român de rang înalt care i-a transmis felicitări președintelui Maia Sandu pentru victoria obținută de Partidul Acțiune și Solidaritate în alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova.

„Salut victoria Partidului Acțiune și Solidaritate! Este o veste extraordinară care vine din Republica Moldova, ai cărei cetățeni au luat o decizie fermă, pro-europeană! Felicitări președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru decizia organizării alegerilor anticipate, care s-a dovedit una corectă, și pentru determinarea de a crede într-un viitor mai bun pentru toți cetățenii moldoveni. Mă bucură nespus mobilizarea diasporei și hotărârea de a-și face auzită vocea în favoarea compatrioților din Republica Moldova. În calitate de președinte al PNL, am fost și voi rămâne alături de Partidul Acțiune și Solidaritate, față de care mă leagă nu doar apartenența la aceeași familie politică europeană, ci și același atașament pentru un parcurs democratic și pro-occidental al Republicii Moldova”, a declarat Ludovic Orban, după anunțarea rezultatelor.

Partidul Acțiune și Solidaritate, formațiunea de orientare pro-europeană a președintelui Maia Sandu, a câștigat alegerile parlamentare anticipate și obținut majoritatea în Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit rezultatelor parțiale după centralizarea a 99,72% dintre secțiile de votare, PAS înregistrează 52,68% dintre voturi în timp ce Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, afiliat Moscovei, 27,26%.

CITEȘTE ȘI: Înfrângere de răsunet pentru AUR la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Doar 0,49% dintre alegători au votat formațiunea susținută de George Simion

Sursă foto: Facebook / Guvernul României 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW