Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Nu ratați șansa de a decide viitorul României

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 6 decembrie 2020

Ludovic Orban îndeamnă alegătorii să iasă la vot, argumentând că, în urmă cu patru ani, prezența scăzută la vot a generat un Parlament cu un deficit considerabil de legitimitate. Premierul subliniază că „greșeala” din 2016, atunci când 60% dintre cetățenii cu drept de vot nu au participat la alegeri, ar trebui evitată. 

Dragi români, în urmă cu patru ani, prezența scăzută la vot a generat un Parlament cu un deficit considerabil de legitimitate. Un Parlament care a subminat statul de drept și instituțiile democratice. Un Parlament care a deteriorat imaginea României la nivel internațional. Un Parlament care a produs guverne împotriva cărora s-a ieșit în stradă. Un Parlament care a dus țara din criză în criză și a lăsat-o vulnerabilă în fața pandemiei”, a scris Ludovic Orban, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: LIVE TEXT Prezența la vot : 25,25% dintre alegători au votat până ora 17.00, cu 5,5% mai puțini decât în 2016

Premierul a amintit de alegerile parlamentare din 2016, când prezența totală la vot a fost de 39,49%.

Dragi români, nu trebuie să repetăm greșeala din 2016, atunci când peste 60% dintre cetățenii cu drept de vot nu au participat la alegeri. Următorul Parlament trebuie să fie unul reprezentativ pentru secțiuni cât mai largi din societate. Iar acest lucru nu va fi posibil fără o participare mai numeroasă la vot din partea dumneavoastră”, a adăugat premierul.

Orban îi îndeamnă pe cetățenii cu drept de vot să nu rateze „șansa de a decide viitorul României”.

Dragi români, mai sunt peste trei ore până la închiderea secțiilor, timp suficient pentru a vă exprima dreptul fundamental de a vota. Vor urma patru ani fără alegeri. Patru ani în care este mai important ca niciodată să avem un Parlament responsabil și un Guvern competent la conducerea României. Avem de valorificat oportunități fără precedent în istoria noastră recentă. Nu ratați șansa de a decide viitorul României.

Votul dumneavoastră de astăzi va face diferența dintre o Românie respectată la nivel internațional și una izolată. Dintre o Românie care își respectă cetățenii și una care îi alungă peste hotare. Dintre o Românie dezvoltată, modernă și încrezătoare în forțele sale și una coruptă, săracă și lipsită de perspectivă”, este concluzia lui Ludovic Orban.

Dragi români, în urmă cu patru ani, prezența scăzută la vot a generat un Parlament cu un deficit considerabil de…

Publicată de Ludovic Orban pe Duminică, 6 decembrie 2020

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW