Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Nu putem aglomera spitalele cu persoane care nu au nevoie de evaluarea stării de sănătate sau de îngrijiri spitaliceşti

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

Ludovic Orban susține că spitalele nu ar trebui să fie blocate de persoanele care nu au nevoie de îngrijiri medicale, menționând o posibilitate ca evaluarea stării de sănătate să fie făcută, acolo unde este cazul, de medicii de familie sau doctorii de la Direcția de Sănătate Publică.

Ludovic Orban a afirmat, în debutul ședinței de Guvern de miercuri, că evaluarea stării de sănătate ar putea fi făcută de către doctorii de familie sau cei de la DSP, pentru a evita supraaglomerarea spitalelor.

Anchetele epidemiologice, aici am înţeles că aţi avut deja discuţii cu reprezentanţii medicilor de familie. Aşteptăm nişte rezultate, pentru că avem nevoie de implicarea medicilor de familie, în diferitele etape. Capacitatea de a evalua starea de sănătate – nu trebuie să ajungem la blocarea capacităţii de evaluare a stării de sănătate. Cine nu are simptome, cine nu are în mod evident nevoia de a i se evalua starea de sănătate, nu trebuie să se ducă la spital neapărat. Poate medicul de familie sau un medic de la Direcţia de sănătate publică să îi evalueze starea de sănătate. Nu putem aglomera spitalele cu persoane care nu au nevoie de evaluarea stării de sănătate sau de îngrijiri spitaliceşti, lăsând persoane care poate au nevoie de îngrijiri spitaliceşti să aştepte”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a propus o zonă intermediară în cadrul spitalelor suport COVID, unde pacienților li s-ar putea asigura ventilarea mecanică, fără a fi nevoie ca aceștia să ajungă la ATI, dacă nu este cazul.

Evident, creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă şi mai serioasă aplicare a acelor zone intermediare. Numărul de pacienţi care sunt trataţi în secţiile de terapie intensivă este mai mare decât numărul pacienţilor care sunt în ventilaţie mecanică. Trebuie să se facă o evaluare şi mai ales să se prevadă această zonă intermediară pe care am gândit-o, astfel încât să nu existe nicio persoană care să aibă nevoie de ventilare mecanică pentru care să nu existe posibilitatea de a asigura ventilarea mecanică”, a adăugat Ludovic Orban.

Acesta a mai menționat că digitalizarea ar putea fluidiza toate procesele ce stau la baza depistării infecției cu SARS-CoV-2.

În continuare urmărim obiectivele clare: creşterea capacităţii de testare. Am discutat de măsurile pentru creşterea capacităţii de testare. Să nu existe niciun blocaj. Nici la recoltarea exudatului. Aici, aveţi grijă, trebuie puţin nuanţată reglementarea, astfel încât să nu apeleze toţi cei care nu au simptome evidente la 112, pentru că încarcă sistemul de ambulanţă şi reduce capacitatea de răspuns pe care o are pentru urgenţele reale. Aici va trebui să găsim o soluţie ca să diminuăm excesul de apeluri către 112, prin creşterea capacităţii de răspuns a direcţiilor de sănătate publică. Acolo unde este nevoie, faceţi parteneriate inclusiv cu companii private, care sunt specializate în astfel de tipuri de activităţi, inclusiv de tip call center, ca să creşteţi capacitatea de răspuns. Digitalizarea este iarăşi foarte importantă, astfel încât să fluidizăm toate procesele”, este concluzia premierului.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-nu-putem-aglomera-spitalele-cu-persoane-care-nu-au-nevoie-de-evaluarea-starii-de-sanatate-sau-de-ingrijiri-spitalicesti/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW