Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Nu cred că vor fi parlamentari care vor vota împotriva prelungirii stării de urgență. Este o responsabilitate uriașă. Orice relaxare a măsurilor poate duce la un număr mare de infectări

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 14 aprilie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți seară, că nu crede că vor fi parlamentari care vor vota împotriva prelungirii stării de urgență, având în vedere că vârful epidemiei este așteptat în perioada 20 aprilie- 5 mai, iar orice relaxare a restricțiilor poate duce la creșterea numărului persoanelor infectate cu Covid-19.

”Suntem încă la faza răsăpândirii virusului în comunitate. Numărul de îmbolnăvri zilnice este la un nivel care clar arată justeţea măsurilor, există în continuare riscul răspândirii şi doar prin instituirea stării de urgenţă putem să impunem măsurile care se impun – statul acasă şi celelalte măsuri restrictive care împiedcă formarea de aglomerări.

Vârful epidemiei este aşteptat în perioada 20 aprilie – 5 mai. Până nu s-a ajuns la vârful epidemiei este absolut necesară menţinerea acestor măsuri care au rolul de a proteja sănătatea populaţiei”, a declarat Orban.

Întrebat despre posibilitatea ca parlamentarii să respingă prelungirea stării de urgență, Orban a răspuns:

”Nu cred că totuşi vor vota împotrivă pentru că şi-ar asuma o răspundere uriaşă. Nu poţi să ignori punctele de vedere exprimate de specialişti. A nu vota decretul înseamnă încetarea situaţiei de urgenţă şi a oricări măsuri adotate. Înseamnă că, practic, nu va mai exista nicio limitare a deplasărilor şi alte restricţii. Nu cred că cineva îşi poate asuma o astfel de răspundere în contextul dat. Orice relaxare a măsurilor poate să ducă la creşterea numărului de infectări”, a mai declarat premierul, care susține că este dispus să primească în această perioadă propuneri benefice de la partidele politice, dar nu ”cele care sunt făcute de nişte oameni care parcă au pierdut uzul raţiunii”.

Liderul Pro România, Victor Ponta, și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au anunțat că vor vota împotriva stării de urgență.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW