Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Noi suntem considerați principalii responsabili pentru criza politică

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 septembrie 2021

Ludovic Orban a declarat duminică, 12 septembrie, că Partidul Național Liberal a început să scadă în sondaje în momentul în care, în spațiul public, au apărut informațiile legate de arestarea premierului Florin Cîțu, din urmă cu 20 de ani, de când se afla în Statele Unite ale Americii.

PNL a avut un scor constant în toate sondajele de opinie inclusiv în luna iunie de 26 – 27%. Din momentul apariţiei dezvăluirilor despre Florin Cîţu am început să scădem, iar acum am scăzut şi mai mult odată cu declanşarea crizei politice, în care noi suntem consideraţi principalul responsabil. Noi, zicând Klaus Iohannis, Florin Cîţu, PNL. Noi suntem consideraţi principalii responsabili pentru criza politică“, a declarat Ludovic Orban, duminică, la Iași, citat de News.ro.

Președintele PNL susține că oamenii îl opresc pe stradă și îi transmit criticile la adresa PNL.

Oamenii care ne-au votat sau care ne-ar vota sunt foarte critici faţă de noi. Ne reproşează că în loc să ne ocupăm de guvernare şi să găsim soluţii pentru marile probleme cu care se confruntă românii noi am declanşat o bătălie internă, iar acum am declanşat o criză politică“, a adăugat Orban.

Context

Ludovic Orban și Florin Cîțu au intrat în ultimele 2 săptămâni de luptă internă, înaintea Congresul PNL, programat pentru 25 septembrie.

„Dezvăluirile” la care face referire actualul președinte al PNL au legătură cu perioada petrecută de prim-ministru în Statele Unite ale Americii, când acesta se afla la studii.

Actualul premier al României a fost prins pe data de 3 decembrie 2000, la ora 2:08, de polițiștii din orașul Ames, statul Iowa, conducând mașina pe care o deținea, un Ford Probe, de pe o parte pe alta a drumului. 

În plângerea și declarația pe propria răspundere, întocmită chiar pe 3 decembrie 2000, autoritățile americane notează că Florin Cîțu a fost prins pe Lincoln Way de pe Podul Squaw Creek, orașul Ames, din Comitatul Story, conducând o mașină sub influența băuturilor alcoolice în timp ce avea o alcoolemie peste 0,161 (BAC), în condițiile în care limita legală era de 0,08.

Pe 26 februarie 2001, judecătorul pronunţă decizia de condamnare a lui Florin Cîţu: 2 zile de închisoare în Penitenciarul Story County, îi scade perioada reţinerii iniţiale, îi dă peste 1.300 dolari amendă şi îi cere să contacteze şeriful pentru executarea pedepsei şi să plătească masa şi camera din penitenciar dacă este nevoie. Lui Cîțu i se acordă termen până a doua zi să plătească amenda.

Ulterior, duminică, 15 august, Agenția Mediafax a publicat informații potrivit cărora Florin Cîțu, actualul premier al României, ar fi fost chemat în judecată pe 21 iulie 2008, în Iowa, pentru o datorie de 6.698 dolari pe care nu ar fi achitat-o către Maryland National Bank.

CITEȘTE ȘI: Fotografia de la arestarea lui Florin Cîțu, publicată de Mediafax – FOTO

Potrivit răspunsurilor obținute tot de Mediafax, al doilea dosar a fost respins pentru că „domnul Cîțu nu a putut fi localizat pentru a primi notificarea procesului”.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW