Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Ne dorim să se ajungă la decizii la nivel european privitoare la pandemie

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 septembrie 2020 Etichete: , ,

Ludovic Orban a declarat că România își dorește ca Uniunea Europeană să ia decizii care pot fi aplicate de țările membre privind măsurile de protecție sanitară în contextul pandemiei de coronavirus. Premierul României a adăugat că țara noastră susține toate proiectele de dezvoltare economică propuse de UE.

Ludovic Orban susține că România își dorește ca Uniunea Europeană să ajungă la un consens în ceea ce privește măsurile de protecție sanitară ce trebuie luate în contextul pandemiei de coronavirus.

Ne dorim să se ajungă la decizii la nivel european privitoare la pandemie, privitoare la măsurile de protecţie sanitară care trebuie luate, la stabilirea unor reguli care să fie aplicabile la nivel european de ţările Uniunii Europene. Preocuparea noastră de căpătâi este relansarea economică şi sunt convins că sunt în asentiment cu dumneavoastră. Relansarea economică este fundamentală pentru evoluţia Europei şi mai ales pentru aplicarea tuturor direcţiilor de acţiune care au fost stabilite de noua Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen”, a declarat Ludovic Orban în cadrul reuniunii preşedinţiei Grupului PPE – „Solidari pentru redresarea Europei”, desfășurată prin sistem videoconferință.

Premierul României și-a exprimat susținerea față de proiectele de dezvoltare economică și de creștere a competitivității Uniunii Europene pe plan global.

Susţinem toate proiectele de dezvoltare economică, de susţinere a investiţiilor, de creştere a competitivităţii Uniunii Europene pe plan global, susţinem proiectele de inovare, de cercetare, de dezvoltare care să fie transpuse cât mai rapid în aplicaţii care să genereze avantaje competitive ale Uniunii Europene la nivel mondial. Avem o oarecare preocupare privitoare la măsurile de susţinere aferente Pactului Verde – Green Deal, dar am văzut că şi aici există o gândire care va permite statelor să se adapteze şi să folosească această provocare mai mult ca pe o oportunitate decât ca pe o formă de reducere a competitivităţii”, a mai spus Ludovic Orban.

Sursă foto: Guvernul României

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-ne-dorim-sa-se-ajunga-la-decizii-la-nivel-european-privitoare-la-pandemie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW