Wednesday, December 2, 2020
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Ne angajăm răspunderea pe două legi

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 6 decembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de guvern, că liberalii au luat decizia de aș asuma răspunderea în fața Parlamentului pe două legi, legea bugetului de stat și legea plafoanelor.

”Ne angajăm răspunderea pe două pachete de legi. Prima: pentru un proiect ce va cuprinde modificări în două domenii, va cuprinde legea plafoanelor bugetare. Vrem să terminăm legea bugetului până la sfârșitul anului. Dar, pentru asta avem nevoie de aprobarea legii plafoanelor. Bugetul nu poate fi aprobat fără această lege. Prima angajare va fi pentru prorogarea termenelor cuprinse în legile justiției, cu pensionarea magistraților, cu completele de 2 la 3, și intrarea în magistratură. La anul, ele nu vor mai exista. Vom abroga ordonanța 51 ca să permitem decontarea navetei școlare. Marți vom adopta și atunci vom demara procedura de răspundere, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, liberalul a mai spus că guvernul pe care îl conduce își asumă răspunderea și pentru abrogarea OUG 114.

„Ne vom angaja răspunderea pentru abrogarea OUG 114. Ea este în dezbatere parlamentară, dar am înțeles că unii vor să înăsprească condițiile. Suntem obligați, dacă vrem să punem lucrurile în normalitate, trebuie să ne angajăm răspunderea, nu în ședința de marți, ci în cea următoare.”, a spus Ludovic Orban

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW