Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Moțiunea de cenzură nu are șanse să treacă

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 2 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că în opinia sa moțiunea de cenzură depusă de PSD nu are șanse să treacă, motivând că social-democrații nu au adunat numărul necesar de voturi.

„După evaluarea mea, moțiunea de cenzură nu are șanse să treacă. Practic, doar PSD și UDMR sprijină, împreună chiar dacă ar venit toți tot nu ar avea numărul de voturi necesare, iar din evaluarea de azi nu există prea multe voturi care pot să se adauge. Mai mult decât atât, e greu de presupus că vor fi prezenți toți parlamentarii PSD și UDMR. Astăzi, moțiunea nu are nicio șansă”, a zis Ludovic Orban, la RomâniaTV.

Referitor la alegerile anticipate, Ludovic Orban spune că aceasta „ar fi cea mai bună soluție pentru România”: „Cea mai buna soluție pentru România ar fi anticipatele. Pe de altă parte, dacă nu se poate ajunge la anticipate, asta este. Principalul nostru obiectiv e să punem în practică programul de guvernare”.

Întrebat dacă Călin Popescu Tăriceanu este un partener politic sau un adversar politic, Orban a răspuns: „Avem un acord de susținere pe care l-am convenit și pe care l-am stabilit să fie baza colaborării noastre. Am beneficiat de sprijinul ALDE la proiectele pe care le-am înaintat în Parlament. Există o colaborare și am beneficiat de aceasta în Parlament la procedurile de vot pe care le-am avut”, a spus Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *