Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Mizăm pe votul parlamentarilor ALDE. Moțiunea de cenzură ar putea să fie depusă la sfârșitul acestei săptămâni

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 23 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că, până la sfârșitul săptămânii, moțiunea de cenzură va fi depusă în Parlament. Orban anunță că mai are de primit semnăturile de la ALDE, însă Călin Popescu Tăriceanu este sigur că își va convinge colegii să susțină moțiunea. 

„Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate. Moţiunea de cenzură intră în linie dreaptă. În cursul acestei săptămâni vom finaliza toate discuţiile cu toate formaţiunile politice şi grupurile parlamentare care sunt implicate în efortul de a pune punct acestei guvernări catastrofale pentru România. Ne-am informat colegii privind stadiul discuţiilor, ne-am propus ca obiectiv să strângem toate semnăturile în cursul acestei săptămâni şi de asemenea în cursul acestei săptămâni să stabilim data la care depunem moţiunea de cenzură şi evident în funcţie de data la care depunem moţiunea de cenzură, data la care se va dezbate şi se va vota moţiunea de cenzură”, a declarat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv.

Până acum, s-au strâns semnături de la: PNL, USR, UDMR, PMP și Pro România. Un total de 209 semnături. Pentru ca moțiunea să treacă, sunt necesare 233 de voturi. Ar mai fi necesare 24 de voturi care pot să vină de la ALDE – 17 voturi și minorități – 7 voturi.

Pentru ca Guvernul Dăncilă să cadă în Parlament trebuie ca toți cei 233 de semnatari ai moțiunii să fie prezenți și să voteze așa cum s-au angajat.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că 20 de parlamentari ALDE vor vota moțiunea de cenzură cu bilele la vedere. Urmează ca ei să semneze și textul moțiunii inițiat de PNL.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW