Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Ludovic Orban le cere aleșilor locali ai PNL să se implice în Campania de vaccinare: Să organizeze evenimente care să crească ponderea celor care urmează să se imunizeze

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 aprilie 2021

Ludovic Orban cere aleșilor locali ai Partidului Național Liberal să se implice în Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în specia în organizarea de evenimente care să crească ponderea celor imunizați.

Biroul Politic Naţional al PNL solicită implicarea în special a aleşilor locali ai PNL, e vorba de primari, viceprimari, consilieri locali, în special din urbanul mic şi din rural, implicare în campania de convingere a cetăţenilor să se vaccineze, să folosească ocaziile în care se vor deplasa centre de vaccinare mobile în comunităţile locale, să fie evenimente anunţate la care să crească semnificativ ponderea, în special celor din mediul rural, care urmează să se vaccineze”, a declarat, luni, președintele PNL.

3 milioane de persoane au primit cel puțin o doză

Un număr de 3.037.698 de persoane au primit cel puțin o doză din vaccinul împotriva COVID-19 până duminică, 25 aprilie.

Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie a stabilit ca pragul minim de persoane vaccinate în funcție de care vor fi relaxate anumite restricții să fie de 5 milioane.

Premierul României a prezidat, joi, prima şedinţă a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021. Florin Cîţu nu a anunţat nicio măsură concretă ce ar urma să se aplice de la 1 iunie.

Este un plan de măsuri care arată cum revenim la normalitate. Nu revenim de la 1 iunie la 100%. Revenirea la normalitate nu se face fără vaccinare”, a precizat Cîţu.

Maraton de vaccinare în București

Valeriu Gheorghiță a anunțat, sâmbătă seară, organizarea unui maraton al vaccinării, pe modelul de la Timișoara, în două locații din București. În cadrul evenimentul doritorii se vor putea vaccina fără programare prealabilă pe platformă, doar pe baza cărții de identitate.

„Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la Bucureşti. Foarte probabil, locaţiile vor fi două: la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Trebuie să combinăm acest eveniment medical cu unul social şi cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, sâmbătă seară la Antena 3.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW