Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Ludovic Orban, întrevedere cu președintele Comisiei Europene. Ursula von der Leyen: Vom vorbi despre planurile de reformare ale sistemului de justiție

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 9 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit, joi, cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Aceștia au discutat despre reformarea sistemului de justiției din România, dar și despre alte subiecte de interes comun.

Îmi face o deosebită plăcere şi onoare să îi urez bun venit premierului României. Mă bucur în mod deosebit că vom avea posibilitatea de a avea o reuniune bilaterală astăzi. Avem multe subiecte de discutat. Desigur, vom vorbi despre planurile dumneavoastră în ceea ce priveşte economia, planurile de reformare a sistemului de justiţie, un lucru foarte important cu multe provocări. Dar ştiţi că Comisia Europeană este alături de dumneavoastră şi am început deja să discutăm despre subiecte de interes comun, fie că este vorba de Pactul Verde European sau despre dezvoltarea economiei. De asemenea, vom discuta despre cum poate UE să fie pregătită pentru era digitală. În acest domeniu contez pe România, pentru că aveţi o reputaţie excelentă în acest domeniu”, a spus Ursula von der Leyen, înainte de întrevederea de lucru cu Ludovic Orban, Mediafax.

Premierul României a precizat că este o ocazie excelentă pentru a prezenta președintelui Comisiei Europene evoluțiile pozitive ale României și faptul că țara noastră este un partener serios și responsabil.

Mă bucur că am ocazia de a avea această primă întâlnire cu preşedintele CE, Ursula von der Leyen, în noua calitate oficială de prim-ministru al României. Este o ocazie excelentă pentru a-i prezenta preşedintelui CE evoluţiile pozitive din România, faptul că România este un partener serios, responsabil, angajat în antingerea obiectivelor UE şi în aplicarea reglementărilor adoptate de instituţiile europene. Sigur că vom avea ocazia de a discuta probleme extrem de importante privind viitorul UE, probleme care ne frământă legate de noul buget al UE. De asemenea, ne dorim ca în cadrul „Pactului Verde” să existe o atenţie acordată fiecărei ţări”, a subliniat Orban.

Sursă foto: Facebook Guvernul României

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW