Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, în fața liberalilor ieșeni: Sunt convins că Mihai Chirica și Costel Alexe sunt nevinovați

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 3 iulie 2021

Prezent sâmbătă la Județeană de alegere a Biroului Politic Județean al PNL Iași, Ludovic Orban s-a declarat convins de nevinovăția liderilor organizației Costel Alexe și Mihai Chirica, vizați în mai multe dosare penale. 

„Chiar dacă nu sunt prezenţi în sală, vreau să-i salut şi pe Costel Alexe şi pe Mihai Chirica. Sunt convins că sunt nevinovaţi şi aştept cu nerăbdare dar şi cu încredere ca instanţa să le facă dreptate şi să arate care este adevărul”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, are calitatea de inculpat și este pus sub control judiciar de Direcția Națională Anticorupție în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

DNA îl acuză pe Costel Alexe de luare de mită

Procurorii DNA îl acuză pe Costel Alexe că ar fi primit mită 22 tone de tablă, în valoare de 103.000 lei, pentru a aloca gratuit către o fabrica certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Conform anchetatorilor, Alexe ar fi trebuit să „închidă ochii” cu privire la măsurile luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri  neconforme (haldă de zgură), depozitul fiind unul dintre cele 68 de depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018.

Mihai Chirica, inculpat într-un dosar penal DIICOT privind înstrăinarea unui teren din patrimoniul primăriei

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, are calitatea de inculpat într-un dosar penal instrumentat de DIICOT privind înstrăinarea unui teren din patrimoniul municipalității.

Conform anchetatorilor, în cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul Primăriei Iaşi, pe care au construit un bloc de locuinţe, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei. Mihai Chirica este cercetat pentru infracțiunea de omisiunea sesizării organelor judiciare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *