Monday, July 4, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban îl apără pe Lucian Bode: Demnitarul nu are dreptul să solicite SPP niciun ritm de deplasare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 septembrie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a afirmat luni că un demnitar nu are dreptul să solicite echipajului de la Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) care îl însoţeşte niciun fel de ritm de deplasare, precizând că, în ceea ce îl priveşte, face acelaşi lucru, informează AGERPRES.

Întrebat la finalul unei reuniuni cu echipa de campanie cu privire la accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, Orban a arătat că, în conformitate cu legea, atunci când este transportat, demnitarul trebuie să comunice destinaţia şi ora la care trebuie să ajungă.

„Nu are dreptul legal de a solicita niciun fel de ritm de deplasare. În ceea ce mă priveşte, fac acelaşi lucru. (…) Nu este obligat echipajul SPP, deci are dreptul legal sa refuze orice solicitare din partea demnitarului, asta este legea. Ştiţi dvs. despre faptul că i s-a cerut să se deplaseze? Nu, i s-a cerut să ajungă la o anumită oră. În ceea ce priveşte modalitatea de deplasare, dacă utilizează sau nu utilizează prevederile legale referitoare la deplasarea în ceea ce se numeşte coloana oficială, toate nu sunt deciziile demnitarului. Vă rog, studiaţi legea”, a precizat premierul.

Context

Mașina în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicată luni într-un accident de circulație pe drumul național care leagă Piteștiul de Râmnicu Vâlcea, în localitatea Dumbrăvești. Un motociclist a surprins imagini, cu puțin timp înainte de producerea accidentului, în care autoturismul ce aparține SPP apare circulând sute de metri pe contrasens și făcând depășiri extrem de periculoase pe linie continuă.

CITEȘTE ȘI: Fost șef al Poliției Rutiere, despre accidentul ministrului Transporturilor: Legea prevede că trebuie să iei toate măsurile astfel încât să nu fi implicat într-un accident, iar aici a fost exact pe invers

Sursa foto: Facebook / Guvernul României

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW