Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban îi cere premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe ministrul Energiei

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 februarie 2022

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, i-a cerut miercuri, 9 februarie, premierului Nicolae Ciucă să îl demită de urgență pe ministrul Energiei, Virgil Popescu. Fostul lider al liberalilor acuză Guvernul că nu a avut capacitatea să adopte măsuri eficiente pentru a proteja românii, în contextul crizei prețurilor din energie.

Îi solicit premierului Ciucă să iniţieze de urgenţă procedura de demitere a ministrului Virgil Popescu. În cazul în care nu o va face, va fi practic la fel de responsabil pentru dezastrul din viaţa de zi cu zi a românilor provocat de actualul Guvern, care nu a avut capacitatea să adopte măsurile eficiente pentru a proteja cetăţenii români, companiile româneşti, instituţiile româneşti de creşterea explozivă a preţurilor la facturi”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Parlament, citat de News.ro.

Actualul președinte al partidului Forța Dreptei cere majorității formată din PNL, PSD și UDMR să adopte urgent măsuri pentru reducerea facturilor la energie, menționând în acest sens propunerile formațiunii pe care o conduce sau cele ale USR.

Pe lângă plafonare şi compensare, (n.r. măsurile propuse de grupul parlamentar Forța Dreptei) permit reducerea cu până la 40% a facturilor la energie electrică şi cu 30% la gazul natural dacă se adoptă măsurile prin care noi propunem ca statul să renunţe la taxele pe care trebuie să le plătească consumatorul român în factură pentru acciză, certificat verde, taxă de cogenerare şi, de asemenea, să se reducă cu 14 procente, de la 19% la 5%, TVA la energie”, a precizat Orban.

Fostul premier arată că măsurile propuse de parlamentarii demisionari din PNL ar urma să fie aplicate pe o perioadă de un an.

Creşterea explozivă a preţului la energie nu va fi temperată odată cu data de 1 aprilie şi va apăsa şi mai mult asupra românilor după data de 1 aprilie. Măsurile trebuie luate pe o perioadă mai lungă”, este concluzia fostului prim-ministru.

Amintim că Parlamentul a respins miercuri, 9 februarie, moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului energiei, Virgil Popescu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW