Monday, February 24, 2020
Jurnalism corect


Ludovic Orban, huiduit de ieșeni: Moldova a fost nedreptățită în ultimii ani/ Nu vreau să vă spun foarte multe lucruri despre Autostrada Unirii

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Premierul României, Ludovic Orban, a fost huiduit în timpul discursului pe care l-a ținut cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, la Iași. Liderul liberalilor spune că în ultimii ani moldovenii au fost nedreptățiți și că resursele alocate pentru această regiune a țării nu au fost niciodată suficiente.

„Nu mă faceți să cred că mai sunt aici printre noi alegători a lui Vogoride. Dacă vă aduceți aminte, prima decizie ad-hoc a fost alegerea lui Vogoride.(…) Mărturisesc că am un discurs pregătit, dar voi ieși din el și voi spune lucruri concrete. Moldova a fost nedreptățită în ultimii 20-25 de ani. Dacă analizăm investițiile din Moldova vom vedea că resursele alocate Moldovei nu au fost niciodată  sufieciente pentru dezvoltarea Moldovei. Obiectivul nostru principal este acela de a pune bazele unor investiții serioase în Moldova. Vreau să vă readuc aminte că primul contract de finanțare din fonduri europene a unui spital regional din România a fost semnat în Iași. (…)În ceea ce privește Autostrada Unirii, nu vreau să vă spun foarte multe lucruri dar, nu noi suntem cei care au inventat un PPP ca să mai tragem de timp câțiva ani de zile și i-am pus pe unii care nu au nici-o legătură cu construcția autostrăzii, mai exact Comisia de strategie și prognoză. E ca și când ai pune un profesor de drept să construiască o autostradă. Marți, în ședința de Guvern vom adopta OUG prin care vom încheia parteneriatul public privat și vom muta de la comisia de strategia și prognoză, la ministerul Transporturilor, acolo unde îi e locul”, a declarat premierul.

Citeste si:  Ludovic Orban îl va demite pe secretarul de stat implicat în accidentul rutier din Timișoara

Ludovic Orban a mai menționat că obiectivul Guvernului este ca pe exercițiul financiar multianual 2021-2027, Autostrada Unirii să fie finanțată din fonduri europene

„Circulă tot felul de minciuni, de fake-news-uri. Obiectivul nostru este ca pe exercițiul financiar multianual 2021-2027, autostrada unirii să fie finanțată din fonduri europene. Avem două obiective: autostrada Unirii și autostrada Sibiu-Pitești”, a mai adăugat Orban.

Știre în curs de actualizare

 

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW