Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Fac apel la parlamentari: nu dați curs boicotului pus la cale de oameni disperați

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 24 octombrie 2019 Etichete: , ,

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, după depunerea listei de miniştri şi a programului de guvernare, că România are nevoie un Guvern legitim, care să poată acționa în perioada imediat următoare. 

„Ne aflăm într-o situaţie extrem de gravă, după trei ani de guvernare habarnistă care a anulat toate avantajele pe care le-am fi putut dobândi ca urmare a ciclului economic pozitiv, după o guvernare care a făcut praf toate sistemele publice din România. Printre obiectivele imediate: OUG pentru restructurarea guvernului. Am redus numărul de ministere, iar obiectivul nostru este de a crea o structură guvernamentală, suplă”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul desemnat a subliniat necesitatea adoptării legii bugetului pentru că sunt instituții publice care au rămas fără bani. O prioritate este activitatea Ministerului de Interne.

„E nevoie de măsuri imediate în domeniul siguranței cetățeanului: să readucem Poliția și Jandarmeria de la statutul de gardian al puterii la cel de slujitori ai cetățeanului. Desecretizarea dosarului 10 august.
Organizarea unor alegeri libere, corecte. Există situații care reclamă decizii imediate luate de un guvern legitim: examenul de rezidențiat, situații critice privind medicamentele, programul de vaccinare, examenele naționale și programa școlară”, a mai spus Ludovic Orban.

Premierul desemnat cere parlamentarilor să dea votul de învestitură acestui Guvern

„Le mulțumesc tuturor partenerilor noștri care au fost alături de noi la moțiunea de cenzură, celor cu care am avut discuții și am încheiat acorduri pe care le vom pune în practică prin intermediul programului de guvernare.
Fac apel la parlamentari, rațiunea și patriotismul lor: nu dați curs boicotului pus la cale de oameni disperați care vor să-și acopere urmele furăciunilor făcute la ministere. Românii vor judeca aspru poziționarea fiecărui partid și parlamentar.
PNL a acceptat o răspundere enormă într-un moment dificil, pentru că înțelegem foarte clar nevoile României azi. România are nevoie de un guvern care să respecte cu sfințenie drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.
Am alături de mine o echipă de oameni valoroși, cu experiență profesională, oameni integri, dispuși să se pună la dispoziția cetățenilor. După votul de învestitură, deja lucrăm la OUG pentru funcționarea și organizarea guvernului. În 30 de zile maxim, fiecare minister va veni cu proiectul de HG pentru funcționarea respectivului minister”, a mai spus Ludovic Orban.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW