Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Este îngrijorător că numărul de persoane infectate este distribuit în toată țara. Virusul este prezent în aproape toate județele

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 24 iunie 2020

Premierul Ludovic Orban susține că este îngrijorător faptul că numărul persoanelor infectate cu coronavirus este distribuit în toată țara, ceea ce înseamnă că virusul este prezent în comunitate, în aproape toate județele.

„Etapa de relaxare vine numai în condițiile în care se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate. Deocamdată, vedem că, deși măsurile de relaxare pe care le-am luat au fost foarte prudente, relaxarea a fost făcută pe baza evaluărilor de risc epidemiologic, în trepte, încă avem un număr mare de infectări, ce este oarecum îngrijorător este că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată țara, ceea ce înseamnă că virusul este prezent în comunitate, în aproape toate județele, din această cauză trebuie să luăm măsuri foarte rapide legate de anchetele epidemiologice, izolarea persoanelor care au intrat în contact cu persoanele diagnosticate și, de asemenea, va trebui ca toate organele de control să fie mobilizate la maxim pentru a asigura respectarea regulilor impuse pentru protejarea sănătății oamenilor”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a anunțat și modalitatea în care vor fi distribuite măștile sanitare pentru cei care au nevoie.

„Astăzi s-a finalizat licitația pentru măști pentru persoane vulnerabile, am alocat din fondul de rezervă al Guvernului către Ministerul Sănătății suma de 230 de milioane pentru achiziționarea a câte 50 de măști pentru persoane vulnerabile care sunt sub incidența Legii privind venitul minim garantat, vor fi 2.300.000 de beneficiari.

Licitația s-a derulat în condiții bune, practic măștile vor fi achiziționate cu un preț foarte bun, de 0,68 și vor fi livrate în termen de șapte zile. Există două zile termen de contestație, dacă nu vor fi depuse contestații, măștile vor fi distribuite către DSP și ulterior către autoritățile locale pentru ca ele să ajungă la cine are nevoie”, a mai declarat Orban.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW