Friday, April 10, 2020
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Era firesc ca tot eu să fiu desemnat premier / Noi picăm în picioare / Nu suntem siguri că vom pica

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 7 februarie 2020 Etichete: , , ,

Premierul desemnat al României, Ludovic Orban, a declarat, vineri seară, că era firesc ca tot el să fie desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier, chiar dacă pentru a se ajunge la alegerile anticipate este nevoie ca 2 propuneri de Guverne să nu treacă de votul Parlamentului.

„Ăsta este mandatul cu care s-a dus PNL la Cotroceni (n.r.alegerile anticipate). (…)Ambasadorul SUA la București m-a felicitat pentru desemnare. Am avut, PNL, contract cu un analista american și l-am întrebat după 3 luni cum i se pare la noi. A zis „foarte greu”. Avem o viață politică foarte vie. (…)Constituția României reglementează limpede cum se poate ajunge la alegeri anticipate. Primul pas este făcut. Urmează 2 respingeri în Parlament”, a declarat premierul Ludovic Orban, la TVR1.

Întrebat dacă este desemnat să formeze un Guvern „la mișto”, Orban a spus:

„Nu. România e pe mâini bune. Era firesc ca tot eu să fiu desemnat.(…) Klaus Iohannis este obligat să desemneze un premier desemnat de un partid numai dacă partidul a obținut 50+1 la alegeri. Nu există aritmetic matematic o altă majoritate în Parlament. Votul de la moțiune a fost împotriva proiectului de lege pentru care ne-am asumat respingerea. (…)Forma de respingere a acestei legi a fost demiterea Guvernului. PSD-iștii nu mă iubesc, dar nici eu pe ei. (…)Nu e o comedie, e o procedură extrem de serioasă. (…)Este nevoie ca 2 Guverne să pice. Noi picăm în picioare”, a mai adăugat premierul desemnat.

Ludovic Orban a mai adăugat că România nu se află în momentul de față într-o criză politică.

„Nu suntem într-o criză. Suntem într-o situație în care România ca să fie sigură că revine pe drumul corect, are nevoie ca cetățenii să aleagă un Parlament care să-i reprezinte cu adevărat”, a spus Orban.

Premierul a mai afirmat că nu este sigur că Guvernul pe care a fost desemnat să-l formeze va pica în Parlament.

„Da (avem un program de guvernare care va pica), dar reflectă dorințele noastre. Nu suntem siguri că Guvernul va pica. D-aia sunt desemnat eu. Este posibil ca Guvernul să fie învestit cu voturile celor care ne-au dat jos”, a mai afirmat premierul desemnat.

Întrebat dacă PNL ar avea nevoie de USR la guvernare, Ludovic Orban a spus că “cel mai probabil că da”.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW