Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


Ludovic Orban, după tragedia de la Piatra Neamț: Nu am niciun motiv să-mi dau demisia

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 19 noiembrie 2020

Ludovic Orban susține că nu are niciun motiv să-și dea demisia după tragedia de la Piatra Neamț. Premierul a precizat că deciziile pe care conducerea Spitalului Județean de Urgență Neamț le-a luat ar fi dus la izbucnirea incendiului din secția ATI.

Ludovic Orban a fost întrebat, miercuri seară, dacă a luat în calcul ideea unei demisii în urma tragediei de la Piatra Neamț.

Nu, am să vă spun sincer, pentru că nu am niciun motiv să-mi dau demisia. Ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ este o chestiune care ţine de managementul unui spital şi de decizii care s-au luat legate de funcţionarea unei secţii de terapie intensivă care a fost mutată cu nici 24 de ore înainte de la etajul 3 la etajul 2. În urma acestei drame, noi am luat imediat decizii”, a afirmat Ludovic Orban, la RTV.

Premierul a mai explicat că autoritățile au făcut demersuri pentru a asigura transportul pacienților la alte secții ATI, au fost identificate spitale în care pacienții să fie mutați și a amintit de transferul medicului erou în Belgia.

Amintim că sâmbătă seară la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a izbucnit un incendiu în urma căruia 11 persoane și-au pierdut viața iar alte 6 au fost grav rănite. Parchetul General a deschis dosar de cercetare penală in rem pentru a stabili cu exactitate cine a fost de vină pentru această tragedie.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW