Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


Ludovic Orban, după prima zi de vizită la Bruxelles: Drepturile românilor aflați în Marea Britanie sunt garantate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 7 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Premierul României, Ludovic Orban s-a întâlnit, în prima zi a vizitei oficiale de la Bruxelles, cu mai mulți oficiali europeni, printre care și cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi negociatorul-şef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, Michel Barnier.

Referitor la semnalele date de oficialii europeni legat de cum vor fi afectați românii aflați la muncă sau la studii în Marea Britanie, Ludovic Orban a declarat: „Pentru românii care sunt astăzi acolo, drepturile lor sunt garantate. Pentru cetățenii europeni care urmează să meargă în Reagtul Unit după finalizarea Brexitului, nu există încă o reglementare, ea va face obiectul discuțiilor ulterioare plecării Marii Britanii din UE”. 

Legat de întâlnirea pe care a avut-o cu Michel Barnier, negociatorul-şef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, premierul României a scris pe Twitter: „Am fost de acord cu Michel Barnier că viitorul parteneriat cu Marea Britanie trebuie să fie ambiţios şi echilibrat şi să ia în considerare aspecte dincolo de cadrul comercial şi economic. Protejarea drepturilor cetăţenilor rămâne cap de listă pe agenda noastră”.

Ludovic Orban s-a mai întâlnit, marți, cu comisarul european pentru vecinătate şi extindere, Oliver Varhelyi, cu vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu comisarul european pentru buget şi resurse umane, Johannes Hann.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW