Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban, după ce procurorii din CSM au amenințat că vor sesiza Comisia Europeană: E un motiv în plus ca să desființăm secția specială

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 17 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că dacă actualul Parlament nu va adopta reglementarea prin care Secția Specială să fie desființată, după alegerile anticipate cu siguranță se va întâmpla acest lucru. 

„E un motiv în plus ca să desființăm secția specială. Dacă actualul Parlament nu va adopta reglemntarea, cu siguranță după alegerile anticipate va exista o reglementare pentru desființarea SIIJ. Este obiectivul nostru ca  în viitorul apropiat să scăpăm de MCV”, a declarat Ludovic Orban.

Secția pentru procurori a CSM a anunțat, luni, că fostul vicepreședinte al instituției, Nicolae Solomon, a fost citat în calitate de martor, într-un dosar din 2018 la Secția Specială, având ca obiect infracțiunile de grup infracțional organizat și abuz în serviciu. De asemenea, a fost citat și procurorul Florin Deac, membru CSM, în calitate de martor, într-un dosar din 2018 referitor la infracțiunile de neglijență în serviciu, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Procurorii din CSM acuză presiuni din partea Secției Speciale și anunță că vor sesiza Comisia Europeană.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW