Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Dracul și-a băgat coada în structurile de guvernare de dreapta

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 septembrie 2021

Ludovic Orban a explicat duminică, 12 septembrie, motivele pentru care alianțele formate din partidele de dreapta nu au rezistat în România, după căderea Comunismului. Președintele PNL susține că partidul pe care îl conduce este singura formațiune de centru-dreapta din țară.

Întotdeauna dracul şi-a băgat coada în structurile de guvernare de dreapta, care în general au fost pe alianţă. În timp ce PSD a guvernat aproape singur sau a avut diferite partiduleţe satelit, întotdeauna pe dreapta a fost Convenţia Democratică, în 97-2000, cu mai multe partide: PNŢCD – PNL – PD, după aceea a fost şi Alianţa DA care a presupus şi UDMR şi PC, soluţie imorală, dacă vă aduceţi aminte, pentru formarea majorităţii”, a explicat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Întrebat cine este „dracul care își bagă coada”, liderul PNL a răspuns: „Stânga”.

Ludovic Orban s-a referit și la strategia Partidului Social Democrat, pe care o cataloghează drept „perversă”.

Din păcate, fostul Partid Comunist, care a îmbrăcat mai multe haine – FSN, FDSN, PDSR, PSD – a avut o strategie perversă, dar foarte eficientă, de a-şi menţine un electorat foarte larg tocmai din acei oameni cărora le-a refuzat dreptul la civilizaţie, la dezvoltare, la un nivel de viaţă decentă, pe care i-a ţinut în sărăcie tocmai pentru a-i putea manipula şi pentru a le putea obţine votul. Despre asta este vorba”, a adăugat președintele PNL, întrebat de ce partidele politice de dreapta nu rămân unite.

Președintele PNL arată că formațiunile de dreapta, de-a lungul timpului, au fost nevoite să facă alianțe pentru a ajunge la guvernare, în timp ce „avatarurile Partidului Comunist” au guvernat „din poziție dominantă”.

După părerea mea, există o singură formaţiune de centru – dreapta, dreapta în România, şi aceasta e Partidul Naţional Liberal. În rest, celelalte partide sunt partide fără identitate, nici măcar PSD nu e de stânga. PSD-ul e aşa, un partid care domină prin mesaje către un public care este diferit de cei care populează PSD-ul”, a precizat Orban.

Coaliția formată din PNL, USR PLUS și UDMR este la un pas de destrămare, după criza politică generată de premier. În ziua în care Florin Cîțu a introdus proiectul „Anghel Saligny” pe ordinea de zi a ședinței de Guvern din 1 septembrie, intenție criticată de USR PLUS, acesta l-a revocat din funcție pe Stelian Ion, al doilea ministru USR PLUS dat afară de Cîțu.

Ulterior, USR PLUS a depus, împreună cu AUR, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu, iar toți miniștrii formațiunii, inclusiv vicepremierul Dan Barna, și-au dat demisia din Executiv.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *