Thursday, January 28, 2021
Jurnalism corect


Orban, discurs transmis Parlamentului în ziua votului de învestire: În aceste momente dificile, este timpul ca bătăliile politice să înceteze și responsabilitatea fiecăruia dintre noi să primeze în fața intereselor de partid

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 14 martie 2020 Etichete: , , ,

Premierul desemnat, Ludovic Orban, nu va participa la votul de învestitură, din Parlament, după ce a intrat în contact cu un senator liberal infectat cu coronavirus și a decis să se izoleze la Vila Lac 1. Într-un discurs scris transmis Parlamentului, premierul interimar anunță că guvernul ”va folosi toate resursele posibile din fonduri publice și europene, rambursabile și nerambursabile, pentru a sprijni mediul economic afectat de criza globală de Coronavirus”.

”România traversează o perioadă dificilă de provocări economice și sociale care reclamă învestirea urgentă a unui Guvern cu puteri depline pentru a trece țara cu bine printr-o criză internațională severă, generată de pandemia globală de Coronavirus.

Guvernul României a acționat ferm și cu promptitudine până acum încă de la primele semne ale epidemiei COVID-19 în statele europene partenere și a adoptat măsuri stricte pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu Coronavirus în țara noastră.

Până în prezent, persoanele diagnosticate pozitiv cu COVID-19 au fost identificate în situații de carantină și autoizolare la domiciliu sau din anchetele epidemiologice realizate de Direcțiile de Sănătate Publică. Acest fapt arată că măsurile impuse de Guvern au reușit să limiteze și să țină sub control evoluția infecțiilor cu Coronavirus din țara noastră”, transmite liberalul.

Orban: România rămâne expusă riscurilor de răspândire a coronavirusului

România rămâne expusă riscurilor de răspândire a virusului COVID- 19 și are nevoie de un Guvern stabil cu toate instrumentele legale și constituționale la dispoziție pentru a face față evoluțiilor impredictibile în plan international și national generate de această pandemie, explică premierul desemnat.

Liberalul precizează că PNL și-a asumat sarcina dificilă de a guverna „în vremuri grele pentru țară”, însă consideră că un nou Guvern cu puteri depline va reuși să gestioneze cât mai bine situația provocată de pandemia Covid-19.

Orban: Să demonstrăm cu toții că suntem o țară responsabilă

„Guvernul va asigura cu prioritate resursele bugetare necesare pentru achiziția în procedură de urgență simplificată a materialelor sanitare și a echipamentelor medicale necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu COVID-19.

În același timp, instituțiile implicate în gestionarea riscurilor de răspândire a epidemiei de Coronavirus vor fi mobilizate la capacitatea maximă cu resursele bugetare, materiale și umane disponibile pentru controlul, monitorizarea și sprijinirea persoanelor expuse riscurilor de infecție cu COVID-19.

Fac un apel, și cu această ocazie, la implicarea tuturor, instituții publice, centrale și locale, societăți comerciale și organizații neguvernamentale, cetățeni de toate vârstele, să demonstrăm cu toții că suntem o țară de oameni responsabili, uniți în lupta cu o amenințare nouă și necunoscută”, a mai transmis politicianul liberal.

Premier: Mai devreme sau mai târziu, pandemia va trece, dar efectele sociale și economice pot fi de durată

Ludovic Orban consideră că mai devreme sau mai târziu pandemia de coronavirus va trece, însă efectele sociale și economice negative imediate pot fi de durată în absența unor măsuri corespunzătoare care să limiteze riscurile economice pentru companiile și angajații din România.

„La nivelul Guvernului, împreună cu Administrația Prezidențială și cu celelalte instituții publice cu compentențe în domeniul economic și financiar, a fost realizată o consultare amplă și o analiză aprofundată a sectoarelor economice cele mai expuse la efectele epidemiei de Coronavirus și în perioada următoare va fi adoptat un Plan de măsuri de combatere a riscurilor economice generate de pandemia COVID-19 în țara noastră.

Guvernul va folosi toate resursele posibile din fonduri publice și europene, rambursabile și nerambursabile, pentru a sprijni mediul economic afectat de criza globală de Coronavirus.

Niciun cetățean român, nicio companie din România și niciun angajat român nu va fi lăsat singur de Guvernul României în fața riscurilor economice globale provocate de COVID-19”, a mai explicat liberalul.

Orban: Toate își au vremea lor și fiecare lucru își are timpul lui

Premierul desemnat a mai menționat că este timpul ca bătăliile politice să înceteze și responsabilitatea să primeze în fața intereselor personale sau de partid.

„Responsabilitatea noastră politică individuală și a fiecărui român în parte este cel mai important antidot împotriva răspândirii infecțiilor cu Coronavirus. De aceea, în numele Guvernului pe care l-am propus, vă cer responsabilitate și votul de învestitură pentru a trece împreună țara prin această criză.”, a mai precizat Orban în discursul pe care ar fi trebuit să îl susțină în plen.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW