Monday, November 30, 2020
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre votul din comisiile de buget prin punctul de pensie se majorează cu 40%: Declanşează falimentul României / Vom negocia cu toate formaţiunile astfel încât să refacem raportul

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 19 septembrie 2020 Etichete: ,

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că PNL va negocia cu celelalte partide parlamentare astfel încât să fie modificat raportul comisiilor de buget-finanțe în urma căruia punctul de pensie se majorează cu 40%.

„Întâi ne vom bate în Parlament. PSD a profitat de faptul că în comisia de buget – finanţe deţine majoritate simplă. Îmi aduc aminte că nici o altă formaţiune politică nu a participat la şedinţa comisiei reunite de buget – finanţe la care s-a produs monstruozitatea provocată de PSD. În plen vom negocia cu toate formaţiunile politice astfel încât să refacem raportul, să retrimitem în comisii acest raport al comisiei de buget – finanţe care declanşează falimentul României. Sunt convins că aşa cum au fost alături de noi, nu de noi, Partidul Naţional Liberal, alături de ceea ce înseamnă raţionalitate, ceea ce înseamnă corectitudine, la fel o să ne putem bizui în plen pe o atitudine raţională. În acest caz, PSD va fi în minoritate şi vom putea retrimite la comisia de buget-finanţe”, a afirmat Orban, citat de AGERPRES.

Comisiile de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat, miercuri, raport de adoptare cu amendamente rectificării bugetare, cu 20 de voturi „pentru” şi unul „împotrivă”. Cel mai important amendament aprobat de comisii a fost cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW