Wednesday, December 2, 2020
Jurnalism corect


Orban, despre coronavirus: Planul de intervenție e pregătit în cel mai mic detaliu. A rămas doar să achiziționăm echipamentele necesare/ Cei 50 de elevi nu vor fi ținuți în carantină

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 23 februarie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban susține că România este pregătită să facă față unui val de repatriere a românilor din diferitele regiuni din lume afectate de virusul ucigaș din China.

Liberalul a precizat că au avut loc mai multe ședințe ale Comandamentului pentru Situații de Urgență în care au fost stabilite „în cel mai mic detaliu” măsurile care se vor lua. Premierul interimar a mai anunțat că a rămas doar ca România să achiziționeze echipamentele necesare în „asemenea situații de criză”.

Potrivit lui Ludovic Orban, procedurile au fost demarate, iar de săptămâna viitoare vor începe și achizițiile echipamentelor necesare.

Am demarat toate procedurile necesare astfel încât să achiziționăm rapid, la începutul săptămânii viitoare, materiale, echipamente, substanțe, medicamente necesare pentru astfel de situații. Am stabilit și mai multe locații care la nevoie vor funcționa ca și zone de carantină dar nu pot dezvălui unde au fost stabilite amplasamentele, tot ce pot să vă spun este că am gândit locații atât în București cât și în afara Capitalei.

Măsuri speciale se iau în situația în care sunt persoane care vin din zone de focar. Noi acum nu putem restricționa circulația pentru toți cetățenii. Orice persoană este suspectă, în mod evident că se iau măsuri. Sunt niște proceduri stabilite în astfel de situații”, a declarat Orban, la Digi24.ro.

Orban: Cei 50 de elevi nu vor fi ținuți în carantină

Liberalul a vorbit și despre cei 50 de elevi și profesori care vor ajunge duminică seara în România, după ce au fost plecați într-o excursie în Italia, într-o zonă afectată de virusul Covid-19. Orban a precizat că aceștia nu vor fi ținuți în carantină, însă părinții vor trebui să îi țină o săptămână în casă.

„Sunt în temă în legătură cu autocarul cu elevi, nu se întorc de acolo, din zona de focar. Recomandarea va fi să stea izolați acasă, nu vor intra în carantină, pentru că acel autocar nu vine din zona respectivă. Este vorba despre 50 de copii, care am discutat cu ministrul Sănătății, și având în vedere că nu vin din zona de focar nu este cazul să se supună carantinei. Va exista solicitarea către familii să stea copiii cel puțin o săptămână acasă”, a declarat primul ministru Ludovic Orban.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW