Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre problemele de tranzit prin Ungaria: Chiar mi se pare ciudat că principalele victime sunt cetățenii români

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 iunie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a acuzat autoritățile maghiare că pun probleme tranzitului cetățenilor români și i-a transmis ministrului de Interne, Marcel Vela, să sesizeze problema la nivelul Comisiei Europene.

„Din nou Ungaria a luat măsuri care sunt contrare tratatului UE cu privire la circulație. Am primit relatări personale de la oameni pe care îi cunosc că nu li se permite tranzitul prin Ungaria. (…) Chiar mi se pare ciudat că principalele victime sunt cetățenii români. Trebuie sesizat la nivelul Comisie Europene,”  a spus Ludovic Orban în debutul ședinței de Guvern.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, l-a asigurat pe premier că va ridica problema în cadrul unei videoconferințe cu comisarul european pentru Afaceri Interne.

„Mâine la ora 15 voi avea o videoconferință cu doamna comisar Ylva Johansson pe pactul migrației și o să aduc în atenție problema cu de la frontiera cu Ungaria. Comportamentul partenerilor maghiari lasă de dorit pentru că noi am avut toată deschiderea pe zona transfrontalieră,” a spus Marcel Vela.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW