Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre pandemia de coronavirus: Nu cred că noi restricţii trebuie impuse

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 septembrie 2020 Etichete: ,

Ludovic Orban susține că nu vor fi impuse noi restricții în contextul pandemiei de coronavirus și este de părere că, până se va descoperi un vaccin, oamenii trebuie să învețe să se protejeze de virus.

Ludovic Orban a declarat, miercuri, la conferința „Împreună protejăm România”, că viața va fi normală și economia nu va fi afectată dacă oamenii sunt corecți și se protejează de virus.

Eu cred că până se va descoperi un vaccin şi un tratament singura reacţie normală a oamenilor este să înveţe cum să se protejeze de virus. Cu cât mai mulţi oameni sunt corecţi şi se protejează de virus cu atât viaţa va fi mai normală şi cu atât economia va fi mai puţin afectată. Nu cred că noi restricţii trebuie impuse, dimpotrivă, trebuie o permanentă acţiune de dialog, de informare, de educare astfel încât oamenii să înţeleagă că ei sunt cei care trebuie să se protejeze şi mai ales să îi protejeze şi pe cei din jur”, a spus Ludovic Orban.

Premierul României îi încurajează pe cetățeni să suporte „mici chestii”, cum ar fi masca sau dezinfectantul, până o să apară un vaccin.

M-aş bucura să se găsească cât mai curând un vaccin, dar până se va găsi un vaccin aplicabil, dacă vrem să reluăm o viaţă normală va trebui să suportăm mici chestii, cum e masca sau alte lucruri, să ne dezinfectăm, să ne spălăm pe mâini mai des, să renunţăm la gesturile de prietenie şi de afecţiune pe care le facem faţă de cei apropiaţi, lucruri relativ simple. Spuneam şi cu masca, omul nu s-a născut cu cravata la gât, de exemplu, cu toate astea ne-am obişnuit cu cravata la gât, omul nu s-a născut încălţat. Mă uit uneori şi acum pe gazon la pantofi cu cui şi cu toate astea omul s-a obişnuit cu astfel de lucruri şi cred că adaptabilitatea noastră este cea care trebuie să genereze resortul de evoluţie şi de mişcare într-o direcţie care mi se pare firească şi normală”, a precizat premierul României.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW