Sunday, August 7, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre noua șefă a TVR: Este un om cu aproape 20 de ani de activitate în mass-media. Am rămas neplăcut surprins de reacţia unora dintre jurnalişti

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 mai 2021

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, s-a declarat nemulțumit de relațiile stârnite de numirea Ramonei Săseanu în funcția de director interimar al Societății Române de Televiziune.  

„Doamna Săseanu este un om de media, un om care are aproape 20 de ani de activitate în mass-media. (…) Propunerea este de interimat, pentru asta am propus-o. Sigur că, după ce se va modifica legislaţia – că e în dezbatere un proiect de lege în Parlament, de fapt, sunt vreo două, cred –  după ce se va modifica legislaţia se va derula procedura efectivă de numire a Consiliului de Administraţie şi ulterior a preşedintelui şi a directorului general. Nu vă pot spune în momentul de faţă ce vom face, dar aş spune că am rămas neplăcut surprins de reacţia unora dintre jurnalişti referitor la doamna Săseanu şi aş spune că conducerea, chiar interimară, a televiziunii nu este apanajul exclusiv al aparatului de la centru. Televiziunea română înseamnă toţi jurnaliştii din televiziunea română, toţi jurnaliştii din studiourile teritoriale şi cred că poate să fie interimar şi un reprezentat al televiziunii care lucrează într-un studio teritorial. Televiziunea e naţională, e televiziunea României şi nu văd de ce a fost privită” a declarat Ludovic Orban, citat de News.ro.

Parlamentul a decis, în aceasta săptămâna, la propunerea PNL, numirea Ramonei Săseanu în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune.

În jurul acestei numiri au apărut discuții după ce s-a descoperit că într-o ediție a emisiunii pe care o realiza la TVR Craiova a invitat o vrăjitoare.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW