Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură depusă de PSD: Eu nu mă joc cu soarta României

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 18 august 2020 Etichete: ,

Ludovic Orban a declarat că ia în calcul posibilitatea sesizării la CCR a moțiunii de cenzură depusă luni, în Parlamentul României, de către PSD. Acesta a spus că nu se joacă cu soarta României și că și-a asumat toate responsabilitățile în momentul în care a preluat funcția de premier.

Ludovic Orban a criticat momentul ales de PSD pentru a depune moțiunea de cenzură, marți, la deschiderea oficială a lucrărilor pentru Autostrada de Centură Bucureşti (A0), Sector Sud, Lotul 2, Vidra – Bragadiru.

În 30 de ani nu s-a întâmplat aşa ceva. Niciun partid politic nu a depus moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară. Sesiune extraordinară, de fapt e vacanţă parlamentară. Sesiunea extraordinară se convoacă tocmai pentru că este vacanţă parlamentară. Nu am luat încă decizia. Analizăm toate temeiurile constituţionale. O moţiune de cenzură poate să dureze de la depunere până la votare 4-5 zile. Gândiţi-vă că vacanţele parlamentare durează două luni cea de vară, o lună cea de iarnă. Deci trei luni. Asta ar însemna că deşi textul constituţional spune că moţiunea poate fi semnată de un parlamentar o singură data pe o singură moţiune pe sesiune, acesta e textul constitutional, gândiţi-vă că dacă s-ar permite depunerea de moţiuni de cenzură în vacanţa parlamentară orice Guvern ar fi supus unui asediu unor moţiuni de cenzură. S-ar putea depune la limită 5 zile, se pot depune cred că 18 moţiuni de cenzură, în intervalul de timp în vacanţele parlamentare. Ce ţară ar fi aia în care Guvernul ar fi asediat de moţiuni în vacanţele parlamentare? Deci analizăm posibilitatea sesizării CCR”, a menționat Premierul României, Ludovic Orban.

Acesta a ținut să precizeze că nu se joacă cu soarta României și că și-a asumat toate responsabilitățile în momentul în care a preluat funcția de premier.

Eu nu mă joc cu soarta României. În momentul în care mi-am asumat această poziţie de premier, am făcut-o în deplină cunoştinţă de cauză, asumându-mi toate responsabilităţile şi consecinţele”, a adăugat Ludovic Orban

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW