Monday, November 29, 2021
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre fondurile europene: Noi trebuie să creştem viteza de absorbţie

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 septembrie 2020 Etichete: , ,

Ludovic Orban a transmis tuturor ministerelor să se mobilizeze pentru a putea aduce proiectele prin fonduri europene la o formă semi-finită și a îndemnat membrii Cabinetului să crească viteza de absorbție a acestora.

Premierul a făcut un apel către toate ministerele să-și mobilizeze echipele, astfel încât proiectele prin fonduri europene să ajungă la o formă semi-finită.

Transmit un mesaj de mobilizare. Vreau să fac apel către toate ministerele să mobilizaţi echipele de lucru astfel încât să aduceţi la formă semi-finită atât proiectele din cadrul Programului de rezilienţă şi recuperare, cât şi alte proiecte prin fonduri europene. Noi deja am alocat fonduri proiectelor, astfel încât să nu treacă 5 ani de zile, cum a fost în guvernarea PSD să începem să absorbim fonduri europene”, a transmis, joi, premierul Ludovic Orban, în cadrul ședinței de Guvern.

Ludovic Orban a comparat datele privind absorbția de fonduri europene dintre Guvernul PNL și Guvernul PSD și i-a îndemnat pe membrii Cabinetului să crească și mai mult viteza pentru a obține mai mulți bani de la Uniunea Europeană.

M-am uitat pe date. Am absorbit aproape 2,7 miliarde euro în cele 10 luni de când suntem la guvernare. Prin comparaţie, Guvernul PSD, în cele 10 luni din anul 2019, a avut o absorbţie de 1,1 miliarde euro. E o diferenţă, da? Iar noi trebuie să creştem viteza de absorbţie, trebuie să grăbim absorbţia”, i-a îndemnat Ludovic Orban pe miniștri.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW