Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre deschiderea şcolilor: Sunt trei, patru scenarii. Totul depinde de evoluţia situaţiei epidemiologice

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 29 iulie 2020 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban susține că deschiderea școlilor depinde de evoluția situației epidemiologice și a precizat că există trei sau patru scenarii în acest sens.

„Am constituit un grup de lucru interministerial, chiar şi astăzi are o şedinţă, care pregăteşte toate scenariile privind situaţia epidemiologică pentru deschiderea şcolilor. Când vom avea suficiente elemente le vom comunica public. Cred că presiunea asta pentru a furniza informaţii despre deschiderea şcolilor, acum, este rezultatul, mai degrabă, al iniţiativei demagogice a PSD, care m-a chemat să vorbesc de deschiderea şcolilor, să vorbesc de câte în lună, câte în stele. Când suntem foarte clari – aici trebuie să facem o analiză a infrastructurii şcolare, pe toate tipurile de localităţi: urban mare, urban mediu şi mic rural. Deci, trebuie să facem evaluarea infrastructurii, trebuie să facem evaluarea cadrelor didactice, să facem evaluarea accesului care există”, a declarat Ludovic Orban, după participarea la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Imnului Naţional care a avut loc miercuri la Cercul Militar.

Ludovic Orban a explicat că Executivul a alocat, din Fondul special de rezervă, 250 milioane lei pentru achiziţionarea tabletelor care să aibă conexiune la internet pentru elevii care nu au astfel de dispozitive în prezent, în vederea asigurării accesului la învăţământul online.

„Sunt o serie de lucruri care sunt în analiză, în evaluare şi în urma cărora este normal că vom stabili scenariile. Vor fi trei, patru scenarii. Se ştie, că nu sunt multe. Ne uităm ce se întâmplă afară, în toate ţările. Vedem exact care sunt măsurile care ar putea genera efecte favorabile şi când vom fi pregătiţi să comunicăm vom comunica. Dar încă o dată spun, totul depinde de evoluţia situaţiei epidemiologice”, a conchis prim-ministrul.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW