Thursday, December 1, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre decizia PSD de a sesiza CCR: Este foarte proastă. Social-democrații lovesc în familiile cu venituri mici

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 15 decembrie 2019 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a reacționat în urma anunțului liderului PSD, Marcel Ciolacu, privind sesizarea la CCR în cazul în care Guvernul liberal își asumă răspunderea pe două proiecte de lege: modificarea legilor justiției și abrogarea OUG 51 privind transporturile.

„Mi se pare o decizie foarte proastă. Noi când am decis să modificăm OUG 51, am decis să modificăm prin lege ordonanțat de urgență și am ales procedura angajării răspunderii, pentru că este o situație care trebuie rezolvată urgent. La ora actuală sunt mulți copii care nu se mai pot duce la școală. Din cauza OUG 51 elevii nu mai beneficiază de drepturile pe care le aveau și nu își mai permit să plătească valoarea integrală a biletului pentru a se deplasa la școală”. a afirmat Ludovic Orban, duminică, la Digi 24.

Liberalul a mai declarat că social-democrații lovesc în familiile cu venituri mici și stopează accesul la educație al copiilor, prin blocarea OUG 51.

„De asemenea, în OUG 51 s-au prelungit licențele transportatorilor pentru județ până în 2023. Menținerea licențelor până în 2023, afectează grav calitatea serviciilor de transport, pentru că permite menținerea în circulație unor mijloace de transport care nu respectă normele tehnice. Atacarea la CCR nu face nimic altceva decât să perpetueze starea de fapt (…) Asta nu e o acțiune social-democrată, e o acțiune care lovește din plin familiile cu venituri mai scăzute, pentru că prin atacarea la CCR se tergiversează situația copiilor care nu se pot deplasa la școală și practic se interzice accesul la educație”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW