Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre decizia Curții Constituționale: Nu înseamnă că nu se mai dau amenzi / CCR a devenit un inamic al Constituției

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 7 mai 2020 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban a fost, joi, într-o vizită de lucru la fabrica Ford din Craiova. În cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o, premierul a ținut să facă câteva precizări referitoare la decizia CCR privind amenzile date pe perioada stării de urgență.

„Amenzile care au fost incluse în ordonanță…noi am mărit amenzile pentru a crește gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie (c.n. de CCR), sigur trebuie să așteptăm motivarea, nu înseamnă că nu se mai dau amenzi. Numai că se dau amenzile la nivelul anterior ordonanței de urgență.(…) A fost declarat neconstituţional un articol al unei ordonanţe de urgenţă care a modificat ordonanţa de urgenţă anterioară, declararea ca neconstituţional a articolului respectiv poate să fie interpretată ca o revenire la vechile amenzi. Deocamdată trebuie să vedem exact despre ce e vorba, că nu avem decât o comunicare din partea CCR, când vom avea şi motivarea atunci vom înţelege cu adevărat care sunt toate consecinţele constituţionale, legale, juridice ale acestei decizii a Curţii Constituţionale”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a mai acuzat CCR că a devenit un „inamic al Constituției”.

„Cum să devină neconstituțională starea de urgență? Nu cred că se poate ajunge până în situația în care CCR schimbă constituția. Suntem din ce în ce mai hotărâți să schimbăm legea care reglementează componența Curții Constituționale. Văzând astfel de decizii, este clar că o astfel de Curte Constituțională nu este funcițională. CCR a devenit un inamic al Constituției și un element de exploatare al anumitor teme”, a spus Ludovic Orban.

Citește și CCR: Amenzile date pe perioada stării de urgență pentru nerespectarea restricțiilor sunt neconstituționale – SURSE

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW