Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre cele 115 milioane de măști care trebuie să ajungă la persoanele vulnerabile: Se va rezilia contractul în cazul în care luni nu vin cu măştile cei care au câştigat licitaţia

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 august 2020 Etichete: , ,

Contractul pentru 115 milioane de măști destinate persoanelor cu venituri reduse va fi reziliat dacă firma Naguma Medical Supply nu va face livrarea până luni, a anunțat duminică premierul Ludovic Orban.

Șeful Guvernului a precizat că în eventualitatea rezilierii înțelegerii cu Naguma Medical Supply va fi semnat un nou contract cu firma de pe locul 2 în cadrul procedurii de atribuire.

„Câştigătorul licitaţiei avea obligaţia ca, în termen de cinci zile, să depună scrisoare de garanţie, urmând să înceapă cele şapte zile de derulare a contractului. Suntem în situaţia în care câştigătorul licitaţiei nu a depus în termenul de cinci zile, crezând că beneficiază de clauza de remediere care este inclusă în contractul respectiv. Săptămâna următoare, Ministerul Sănătăţii va lua o decizie care e foarte clară – rezilierea contractului în cazul în care luni nu vin cu măştile cei care au câştigat licitaţia şi trecerea la firma de pe locul 2 pentru a livra măştile prevăzute în contract. (…) Am convingerea că Ministerul Sănătăţii va finaliza licitaţia şi măştile vor ajunge la persoanele vulnerabile pentru care am prevăzut banii respectivi şi i-am alocat din Fondul de rezervă al Guvernului”, a declarat Ludovic Orban, citat de AGERPRES.

Pe 24 iunie, Ministerul Sănătății a anunțat că Naguma Medical Supply, deținută de canadianul Michael Topolinski, a câștigat licitația pentru livrarea a 115 milioane de măști destinate familiilor și persoanelor defavorizate pentru prețul de 73,6 milioane de lei fără TVA, respectiv un preț de 0,64 lei fără TVA/mască.

După respingerea la CNSC și în instanță a unei contestații, Ministerul Sănătății a putut semna contractul cu Naguma Medical Supply pe 11 august. În termen de cinci zile, firma ar fi trebuit să depună garanția de bună execuție, iar după alte două zile, pe 18 august, ar fi trebuit să aducă în România 13,6 milioane de măști.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW