Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre alegerile locale și parlamentare: În realitate suntem în momentul de faţă cu un avans de 9-10 procente în faţa socialiştilor

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 septembrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Ludovic Orban susține că PNL ar avea un avans de 10 procente în fața social-democraților și este încrezător în șansele pe care liberalii le au la alegerile locale și cele parlamentare. Președintele Partidului Național Liberal a declarat că și-ar dori o alianță cu PMP și UDMR, dacă acest lucru ar garanta o majoritate la guvernare.

Ludovic Orban susține că liberalii sunt, în acest moment, favoriți în sondaje pentru alegerile locale și parlamentare, fiind cu 10 procente în fața social-democraților.

Noi avem în acest sfârşit de an, în 27 septembrie, alegeri locale generale şi pe data de 6 decembrie am convocat alegeri parlamentare. Obiectivul nostru este să câştigăm şi alegerile locale şi alegerile parlamentare. În momentul de faţă, sondajele ne indică, chiar şi sondajele făcute de socialişti – sondajele mincinoase – pe primul loc la o distanţă, în sondajele lor, de cel puţin 6 procente, în realitate suntem în momentul de faţă cu un avans de 9-10 procente în faţa socialiştilor”, a spus Ludovic Orban la reuniunea preşedinţiei Grupului PPE, „Solidari pentru redresarea Europei”, susținută în sistem de videoconferință.

Președintele PNL și-ar dori, ca după alegerile parlamentare, să formeze o alianță cu PMP și UDMR, formațiuni membre ale PPE, dar, în cazul în care acest lucru nu ar garanta o majoritate, nu ar exclude alți parteneri, făcând, probabil, referire la USR-PLUS.

Ca şi parteneri pentru guvernare, în primul rând ne dorim să fim parteneri cu celelalte formaţiuni politice din România care sunt membre ale Partidului Popular European, respectiv PMP şi UDMR. Dacă nu va fi suficientă majoritatea dintre cele trei formaţiuni, în niciun caz nu vom face guvern cu foştii comunişti, actualii socialişti, şi vom încerca să identificăm alţi posibili parteneri”, a afirmat premierul României.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW