Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Demisia, o decizie personală / Obiectivul nostru este de a forma o majoritate parlamentară fără PSD

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 8 decembrie 2020

Ludovic Orban a declarat marți că decizia de a demisiona din funcția de prim-ministru a fost una personală, motivată de rezultatul înregistrat de partid la alegerile parlamentare. Totodată, liderul PNL a afirmat că obiectivul formațiunii este de strânge o majoritate parlamentară, precizând că din calculele preliminare mizează pe 41 de senatori și 95 de deputați

„Obiectivul nostru este de a forma o majoritate parlamentară fără PSD. Din calculul mandatelor rezultă clar această posibilitate politică. PNL a va avea 41 de senatori și 95 de deputați, dar nu sunt definitive. Mai sunt încă de validat câteva procese verbale”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis i-a solicitat să demisioneze, Orban a răspuns că gestul îi aparține și a fost luat ca urmare a votului din 6 decembrie.

„Am considerat că este un gest onoare și de demnitate. Este o decizie firească pentru a arăta foarte limpede de voința exprimată. Pe de altă parte, să nu uităm de vocea celor care au tăcut pe 6 decembrie. Demisia se dă din decizie personală”, a explicat liderul PNL.

Ludovic Orban a demisionat luni din funcția de prim-ministru în urma unei discuții purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Interimatul la șefia executivului este asigurat de ministrul apărării, Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW