Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Deja gândim fiecare pas posibil pentru revenirea la normalitate / Orice relaxare îi va include şi pe părinţii şi pe bunicii noştri

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 21 aprilie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că sunt analizate măsurile pentru revenirea graduală la normalitate, iar orice relaxare a restricțiilor va fi valabilă și pentru persoanele învârstă. De asemenea, șeful guvernului a anunțat că la Bacău va fi instalat un spital modular pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID-19.

Vizibil iritat, premierul a ținut să precizeze că managerul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, nu are nicio legătură cu deciziile de la nivelul guvernului, iar planul de măsuri elaborat de acesta este făcut doar în nume personal. În același timp, Orban a ținut să liniștească persoanele de peste 65 de ani, declarând că acestea vor fi cuprinse în planul de relaxare a restricțiilor.

„Domnul Streinu Cercel vorbeşte în numele său personal. Nu are nicio legătură cu deciziile la nivelul Guvernului şi critic sever aruncarea în spaţiul public a unor propuneri care nu au intrat prin filtrul analizei şi care nu fac parte dintre deciziile care se iau la nivelul Ministerului Sănătăţii şi la nivelul Guvernului. Nu există nici cea mai mică intenţie privitoare la părinţii şi bunicii noştri de a-i menţine în izolare o perioadă atât de lungă sau, Doamne fereşte, de a asigura un spaţiu de carantină şi ruperea din familii. (…) Deja gândim fiecare pas posibil pentru revenirea la normalitate, pentru relaxarea măsurilor. (…) Doar după o evaluare foarte serioasă vom face paşii de revenire înspre normalitate, iar toată această mişcare va fi una graduală şi toată această mişcare îi priveşte pe toţi cetăţenii români, indiferent de vârsta lor. Mai exact, orice relaxare îi va include şi pe părinţii şi pe bunicii noştri”, a declarat Ludovic Orban la TVR1.

Spital modular la Bacău pentru tratarea pacienților cu COVID-19

Chestionat în legătură cu capacitatea de tratament a persoanelor infectate cu COVID-19, Ludovic Orban a anunțat că la Bacău va fi amplasat un spital modular care a fost achiziționat prin Unifarm.

„La Bacău am luat decizia de a instala un spital modular care a fost achiziţionat de Unifarm pentru a suplimenta capacitatea de tratare, avem soluţii pentru orice situaţie care poate să apară. În mod clar urmărim ocuparea locurilor care sunt în spitalele destinate COVID şi în timpul ăsta pregătim şi alte spitale, asigurând circuite separate, astfel încât în cazul în care vom avea nevoie de locuri suplimentare în spitale, mai ales în secţiile de terapie intensivă, să putem să asigurăm aceste locuri de tratare”, a mai spus Ludovic Orban.

Declarația premierului are loc în contextul în care Klaus Iohannis a anunțat că după 15 mai ar trebui să urmeze o relaxare a restricțiilor, în funcție de evoluția epidemiei.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW