Monday, February 24, 2020
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Decizia Pro România nu m-a surprins/ Este o contradicție în atitudini/ Premierul desemnat se bazează pe 221 de voturi

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 23 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Ludovic Orban a declarat, după negocierile cu Pro România, că se aștepta la decizia ca partidul de stânga să nu voteze învestitura noului Guvern PNL. Președintele liberalilor a mai spus că șansele de învestire a noului Executiv rămân în picioare și că va continua negocierile cu partidele.

„Îmi este foarte greu să înțeleg această atitudine. Pe de-o parte votezi moțiunea de cenzură și pe de altă parte nu participi la învestiturea unui nou Guvern. Este o contradicție în atitudini. Vă mărturisesc că mă așteptam. Șansele de învestire a Guvernului nu rămân în picioare. Continuăm negocierile.

Lucrurile sunt foarte simple: cine nu votează guvernul PNL e de fapt cu PSD și cu Dăncilă și se face co-responsabil la păstrarea ilegitimă a acestui guvern și devine responsabil pentru inexistența unui guvern care să ia măsuri extrem de importante.

 

Sincer nu mi-aș dori să guvernez alături de Ponta. Victor Ponta e de stânga, crede că trebuie să se poziționeze astfel, că i-ar dăuna să voteze un guvern PNL. Personal pot înțelege argumentele, dar nu le pot accepta”, a declarat Ludovic Orban.

 

 

 

Ludovic Orban se bazează pe 221 de voturi pentru învestirea noului Guvern. În plus de asta, ar fi peste 25 de parlamentari cu care a purtat discuții despre votarea guvernului. Președintele PNL își dorește să aibă o listă cu 240 de nume de parlamentari care vin să voteze Guvernul, exact ca la moțiune, pentru că în caz contrat nu se va intra în plen deoarece există șanse să nu fie îndeplinit cvorumul.

Citeste si:  Sondaj USR: Dan Barna scade 1,2%, Iohannis rămâne pe primul loc cu 39%, Dăncilă -pe locul al doilea cu 23,4%

 

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW